Скривени туристички драгуљ Златибора открили краљеви, а данас је кандидат за најлепше село света 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Скривени туристички драгуљ Златибора открили краљеви, а данас је кандидат за најлепше село света
Trenutno na sajtu: 369       |       Podeli:
26.09.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина - Да је Златибор планина изузетне лепоте, открили су и сами краљеви. Почетак развоја туризма на овој планини
Гостиље плени својом лепотом, фото: РИНА

везује се за далеку 1893. годину, када је у посету стигао српски краљ Александар Обреновић. И од тада је ова планина незаобилазна туристичка дестинација, са правом носи епитет ваздушне бање, а то осете сви који овде кроче.

Живописно златиборско село Гостиље, чувено по свом велелепном водопаду један је од три кандидата из Србије за избор најбољег туристичког села света. Гостиљски водопад је један од најуређенијих локалитета у околини Златибора, где су уређене пешачке стазе, простор за пикник, дечије игралиште. Недалеко од водопада изграђен је базен, фудбалски терен, а родна кућа Димитрија Туцовића потпуно је реконструисана.

Осим што обилује очуваним природним и културно-историјским вредностима, село Гостиље прави је пример како се рурални туризам у савременом свету може развијати на одржив начин и како добрим улагањима и афирмацијом микротуристичких локалитета може у потпуности да се унапреди живот села.

У селу Гостиљу постоји и неколико сеоских туристичких домаћинстава, коначиште и ресторан Гостиљска врела, а захваљујући великом броју домаћинстава који се баве пољопривредном производњом туристи у овом селу имају прилику да уживају у аутентичном сеоском амбијенту, домаћим производима и гастрономским ђаконијама.

Kонкурс за најбоље туристичко село расписала је Светска туристичка организација Уједињених нација и свака од земаља чланица имала је право да кандидује три села. Након заседања националне комисије Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије одлучено је да ће Србију на овом конкурсу представљати златиборско село Гостиље, уз Мокру Гору и Тршић.

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Gostilje selo turizam

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.174.554 посета
Тренутно на сајту: 368 посетилац(a)