Парезановић поручује опозицији: Сачувајте достојанство, учите из својих грешака 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Парезановић поручује опозицији: Сачувајте достојанство, учите из својих грешака
Trenutno na sajtu: 590       |       Podeli:
26.06.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - У саопштењу Марка Парезановића, народног посланика у скупштини РС се наводи:
Фото: ГЗС

„Оспоравање легитимности избора у Чачку у ситуацији када је листа око Српске напредне странке освојила скоро 7000 гласова више него 2016. године, не приличи људима који пледирају да у јавности буду схваћени на озбиљан начин. Паушалним оспоравањем резултата избора та реалност неће бити промењена.

„У победи се не понеси, у поразу се не понизи" стара је српска изрека. Део опозиције у Чачку треба да сачува достојанство у поразу, али и да конацно научи нешто из својих грешака. Они одлично знају да је на сваком бирачком месту било преко 10 "чувара кутија". Зашто су пропустили прилику да на кутијама имају своје људе то само они знају. Вероватно зато што онда не би могли да причају о украденим изборима јер би их неко питао где су били ваши контролори.

Ако се сетимо председничких избора 2017. године тада је опозиција на сваком бирачком месту имала више чланова бирачких одбора него власт. И онда на крају избора кажу да су покрадени. Па ако смо ми поред 10 њихових људи на бирачком месту украли гласове онда су они из тог дела опозиције много неспособни. И можда су се баш из тог разлога одлучили да овај пут немају "чуваре кутија", како би лакше оспорили резултате.

Они су заправо резултате оспорили и пре избора, заузевши унапред став да их неће признати. Тако оних 28 579 грађана Чачка који су гласали за нашу листу за њих не постоје и нису легитимни. Не постоје ни грађани који су гласали за друге партије. Они су тако одлучили и ви драги грађани нисте легитимни.

Ко нам то каже? Па рецимо Бошко Обрадовић, који је 2017. године на председничким изборима изгубио 9000 гласова у Чачку, заузео 5. место, иза Белог Прелетачевића, а у родном селу имао 3 пута мање гласова од Александра Вучића. Али он ето има легитимитет да оспорава све друге.

Једино у чему је део опозиције досадно упоран, јесу грешке које им из дана у дан срозавају рејтинг и подршку грађана, али су они ипак упорни у ставу да у Србији ништа не ваља сем њих самих.

Тако је веома лако предвидети сваки њихов потез, па и овај незрели и инфантилни покушај оспоравања изборног процеса. Јер испада да иако СНС из избора у изборе увећава број гласова, то ништа не вреди, јер је опозиција изгубила своју подршку. Па сада због суноврата опозиције, по њима власт нема легитимитет, а та пропала опозиција га има. Занимљива логика, зар не?”, наводи се у саопштењу.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


saopstenje marko parezanovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.104.770 посета
Тренутно на сајту: 590 посетилац(a)