Одбор за стратешка питања града Чачка представио реализацију пројеката из области привреде 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Одбор за стратешка питања града Чачка представио реализацију пројеката из области привреде
Trenutno na sajtu: 369       |       Podeli:
04.06.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - На последњој седници Одбора за стратешка питања у Чачку,
Фото: ГЗС

саветодавном телу градоначелника Чачка Милуна Тодоровић, председник Одбора проф. др Ђорђе представио је рад овог одбора, његове циљеве и планове. Циљ ове  седнице је био сумирање оног што је урађено везано за пројекте које је подржао Одбор за стратешка питања на бази претходних анализа и проучавања документационе грађе и фактора који би утицали на реализацију тих пројеката.Ђукић је предочио све информције о релаизацији пројеката из области привреде.

„Када је реч о индустријској зони , пројекат Прељина је релизован почев од планског акта и земљишта до комплетне инфраструктуре, вредност инвестиције ј е 70 милиона евра, број запослених је тренутно 200, при чему у завршној фази преко 1000 запослених.Отварање ове индуструјске зоне ће бити 16.јуна 2020. Индустријска зона „Цер“ тренутно има дванаест фирми које функционишу, Република Србија је уложила 330 милиона динара купујући хале и земљиште.Тренутно је запослено 558 људи, а до краја 2020. према реалистичким проценама, број запослених ће се повећати за 155. Технолошки парк је целина за себе и обухватиће око 50 људи који ће кроз различите подухвате бити укључени невезано за индустријску зону Цер“, казао је проф. др Ђукић.

Одбор је на седници одржаној 26.02.2020. усвојио динамику активности за успешну реализацију, формирана је индустријска зона у Коњевићима и  и Одбор је дао подршку градоначелнику за предузимање даљих активности за формирање ове зоне.Први корак је да се са представницима јавних предузеће сагледа планско решење индустријске зоне у Коњевићима у циљу дефинисања фаза реализације.

“Ради се систематски и оно што остаје градоначелнику, да и након овог периода када Одбор завршава своје активности, само  настави реализацију с у индустрисјкој зони Коњевићи. Затим реконструкција канала за наводњавање Парменац-Катрга, чији је инвеститор ЈВП „Србијаводе“. Град је одавно обезбедио грађевинску дозволу, стекли су се услови за финансирање почетка изградње прве фазе главне дистрибутивне мреже  за наводњавање ХМС Чачак-Парменац од бране Парменац до Љубић кеја у Чачку, на основу закљученог кредитног аранжмана између Републике Србије и Уједињених Арапских Емирата.Током јуна 2020. почеће извођење радова“, образложио је Ђукић.

Иницијативу за оспособљавање војно-цивилиног аеродрома „Морава“ Лађевци за путничке и карго летове, поднели су градоначелник Милун Тодоровић и  проф. Др Ђорђе Ђукић и прихваћена је од стране републичких институција. „Експанзија карго саобраћаја повезана са реализацијом пројекта „Моравски кориодор“ ће имати највеће дугорочне ефекте  на раст привредне активностги у подручјима који гравитирају аеродрому, због потенцијала за раст извозно орјентисаних предузећа“, закључио је проф. Др Ђукић.

Успех медицинског дела рада овог Одбора је постигнут јер у кратком временском периоду је отворена ангио сала у Чачку, посебно ако се узме у обзир да постоје слични објекти у Ваљеву, Ужицу и Крагујевцу, а да је за рад ангио сале веома битно да она има одговарајућу опрему и кадробе који су способни да те интервенције и ураде, рекао је професор др Пеђа Милојевић.

 „Очекивали су се кадровски проблеми и они постоје, али је и на путу решавање истих.  За сада  још увек долазе колеге из Београда који ће обављати комплексније интервенције, али је итекако битно за град да је могуће помоћи људима у што краћем временском периоду,  поготову у случају инфаркта миокарда када јер време изузетно значајно”, рекао је др Милојевић.

Он је изразио очекивање да ће се у наредном периоду наћи адекватна кадровска решења која ће омогућити рад катетеризационе лабораторије  24 сата што ће омогућити да се интервенције раде у сваком периоду дана и ноћи и да ће решавања појединих медицинских области у чачанској болници  и Дому здравља бити ред рада неког наредног Одбора.

 

 

Градоначелник Милун Тодоровић изразио је своје лично задовољство, али и задовољство свих Чачана који су имали пре свега срећу да Чачак располаже са оваквим људским громадама и оваквим капацитетима, као што су професор доктор Ђорђе Ђукић, професор доктор Предраг Пеђа Милојевић, професор доктор Бранко Ђуровић, професор доктор Драган Сагић, Божидар Плазинић, Лела Павловић, Радмила Бакочевић и архи мандрит доктор Тихон Ракићевић, Радмило Мишовић, наша спортска легенда.

„Крајем 2016. године када смо , а и већ на јесен 2016 причали са овим еминентним људима, стручњацима из различитих области, оно што је мени дало још већу снагу и енергију да се бави овим послом јесте без поговорно прихвартање рада овог старстешког питања, а и то показује ову димензију, не само врхунске стручности, већ и изузетне емпатије према свом граду. Надам се да ћемо наставити сарадњу у наредном периоду, резултати показују све оно шта су ови дивни људи из својих области допринели, наравно, ту је и култура, религија, да не заборавимо и спорт, сви су дали заиста максималан допринос, ја им се у име свих Чачана захваљујем са андамо да ћемо сарадњу наставити и у будућности.“

Ја сам лично задовољан за ове четири године, покренули смо многе ствари, многе ствари смо завршили, наравно, да понављам оваквих људи, оваквог географског положаја има увек потребу за више и ја ту потребу наравно и разумем и подржавам, али да подсетим само и ауто - пут Милош велики, моравски коридор који је већ у фази изградње или у децембру ове или у јануару следеће године, креће изградња  на територији града Чачка, наставак ауто пута Чачак - Пожега, очекујем да у наредних годину ио по дана овај део од Прељине до Паковраћа од те две петље буде завршен,. што ће растеретити и саобраћај кроз град Чачак. Индустријске зоне које професор Ђукић поменуо, професор Милојевић ангио салу, прво што смо урадили, реконструисалис мо породилиште у Општој болници, у међувремену озаконили 32 и по хиљаде квадрата наше Опште болнице, доста Домова здравља реконструисали у завршној фази пројекта за здравствену станицу у Љубићу, индустријска зобна у Прељини, наравно, која је и довела, у коју је дошао први велики инвеститор односно, велика немачка компанија и наставак свега тога, индустријска зона „Цер” која је била у потпуности девастирана из које с, не само ње из других зона хиљаде људи у претходном периоду остали без посла, остали на улици, развој спорта у свим пољима, око 152 клуба спортска Удружења , град Чачак финансира сваке године све више развој пољопривреде од уређења водотокова саобраћајница на сеоском подручју водоснабдевања, канализације, свих планова, планских аката које смо донели, заиста много посла и енергије, али увек може боље, наравно да је било и грешака, то је сасвим нормално да ћете негде и погрешити, оно што је важно, јесте да наставимо да се развијамо, да инвеститрамо што више, уз велику подршку државе Србије у свим сегментима, не само из Министарства већ из јавних предузећа чији је оснивач република Србија, али и других фондова и Међунатродних фондова, наравно и европске уније, дакле подршка на свим пољима“, закључио је Тодоровић.

 

ГЗС

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Odbor za strateka pitana cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.480.302 посета
Тренутно на сајту: 369 посетилац(a)