Данас је Богојављење 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Данас је Богојављење
Trenutno na sajtu: 447       |       Podeli:
19.01.2022 | 0 коментар(а)



Данас је један од највећих хришћанских празника Богојављење. На данашњи дан Исуса Христа

Христа је у реци Јордан крстио Јован Крститељ.

По хришћанском веровању, 30. године наше ере Исус Христ је као дрводеља живео са својом мајком Маријом и њеним мужем Јосифом. Тада је позвао Јована Претечу да га крсти.

Према Библији, одмах по крштењу, а оно је обављено три пута порињањем у воду, отворило се небо и зачуо се глас Бога Оца који је објавио да је Исус син његов, а тада на раме Исуса слете Свети Дух у обличју голуба. Овим крштењем је Исус означио почетак своје мисије и проповеди.

Богојављењем се завршава божићно светковање и почиње радни део године, а наш народ необично живописно прославља овај празник.

Наиме, славље почиње већ претходног дана, чим се смркне. Тада хришћани почињу да се поздрављају са „Бог се јави!”, а одговорају са „Ваистину се јави!”. Наши стари верују да је ноћ између 18. и 19. јануара време када се небо отвара и „Бог се јавља”.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BOGOJAVLJENJE PRAZNIK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.727.843 посета
Тренутно на сајту: 448 посетилац(a)