Шверц дроге: мајци и ћерки укупно осам година затвора, попу и појцу две 


Majsko vreme i danas varljivo: Promenljivo oblačno, a u pojedinim delovima zemlje obilnije padavine              Đedović potpisuje memorandum za projekat fabrike solarnih panela              Danas jedni slave Dan pobede nad fašizmom, a drugi - Dan Evrope              Srednjoškolci koji izaberu dualni model će dobijati od države 5.000 dinara mesečno              Crvene mrlje plutaju Limom              Opština Lučani raspisala poziv za predloge kandidata za opštinska priznanja             

 
Шверц дроге: мајци и ћерки укупно осам година затвора, попу и појцу две
Trenutno na sajtu: 273       |       Podeli:
12.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Светлана Попадић (47) из Лопаша код Пожеге и Ненад Стојановић из Ваљева (40)
Виши суд у Чачку, фото: ГЗС

осуђени су у Вишем суду у Чачку на по пет година затвора због неовлашћене производње и трговине опојним дрогама, а Светланина ћерка Ана (25), под истом оптужбом, на три године лишења слободе.

Пресуду је изрекло веће којим је председавао Бранко Миловановић.

Доказима на претресу утврђено је да је ћерка, по мајчином наговору, подстрекла Зорана Маринковића (44) да превезе дрогу са Космета у Швајцарску или нађе некога за тај посао, уз обећану награду од 5.000 евра. Овај је ангажовао својег познаника Милана Јордовића (42), пошто је Маринковић био појац у црквеном хору у Лучанима а Јордовић свештеник на парохији у Савинцу код Пожеге.

На договору у Пожеги Светлана је попу и појцу предала „фолксваген пасат” убедивши их да да не могу бити откривени, ни помоћу скенера нити пса трагача, дала им новац за гориво и обећала да ће имати везу током пута и утовара.

То је био Стојановић који их је чекао у Лешку на Космету, одвео до мотела „Извор” у Звечану узео има кола и отишао у непознатом правцу, вративши се после неколико сати. Дао им је кључеве и рекао да је роба убачена у бункер. Путујући назад у два аутомобила, Стојановић је био у таксију, састали су се поново, по договору, у Рашкој, где је Маринковић ставио нову СИМ картицу у други телефон. Споразумели су се да се виде после два дана, како би Стојановић преузео дрогу.

Међутим, исте вечери, а то је био 27. фебруар прошле године, полиција је у Мрчајевцима зауставила попа који је возио „пасат” и појца, и у бункеру у поду возила, испод седишта, пронашла 52 пакета марихуане, укупне тежине 24.172 грама.

Те вечери и наредних дана сви учесници овог транспорта нашли су се иза браве, али су се убрзо Јордовић и Маринковић нагодили са вишим јавним тужиоцем признајући кривицу па су по том споразуму осуђени у Вишем суду у Чачку на по годину затвора, и казну издржавају у кућама.

 

РИНА




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


droga pop sverc cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.659.746 посета
Тренутно на сајту: 274 посетилац(a)