Влада прихватила предлог за укидање ванредног стања 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Влада прихватила предлог за укидање ванредног стања
Trenutno na sajtu: 356       |       Podeli:
04.05.2020 | 0 коментар(а)



Влада Србије сагласила се на данашњој седници да председник Републике и председница владе упуте Народној скупштини заједнички

предлог за укидање ванредног стања, а на иницијативу Министарства одбране, уз који је достављен одговарајући елаборат у складу са Законом о одбрани.

У предлогу се наводи да је активностима надлежних здравствених организација и државних органа на територији Србије успостављен активан епидемиолошки надзор над обољењем COVID-19.

Као резултат примене превентивних мера дошло је до успоравања епидемијског тока и дошло је до пада интензитета активности вируса.

Имајући у виду све тренутне параметре, у предлогу који је упућен Народној скупштини наводи се да се COVID-19 више не може сматрати обољењем од јавно-здравственог значаја које представља опасност највишег степена ризика, односно јавну опасност која угрожава опстанак државе и њених грађана.

Скупштина Србије ће се изјаснити о предлогу Владе Србије на посебној седници, наводи се у саопштењу владе.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vlada vanredno stanje inicijativa ukidanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.376.520 посета
Тренутно на сајту: 355 посетилац(a)