Снег омеђио Златар 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Снег омеђио Златар
Trenutno na sajtu: 467       |       Podeli:
03.01.2021 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Чекајући праву зиму и дубок снег распредају се четири тезе на тему - одакле почиње планина? Чари зиме на Воденој Пољани, на 1.440 метара,

где је пре 90 година и започело бављење туризмом.

Нововарошани се често споре (прегоне или надгорњавају  и  надмудрују, како то неки  кажу)- одакле почиње Златар? Једни кажу да почиње баш од хотела „Панорама“, други, пак да је то од цркве Христовог рођења, тамо  где се асфалтни  пут одваја од старг друма за Водену Пољану.

По трећима је међа на Аништу, раскрсници  пута за Дрмановиће,  недалеко од Печуркане и ресторана „Добар поглед“ и „Ривал“. Све дотле су  обронци, а оно до раскрснице за бивши РХ цнетар и ресторана  „Гнездо“ и маркета „Јабука“ је, како истичу, периферија чаршије.Четврти тврдолгаво не одступају: планина почиње од првих оморика уз пут за Суви бор и Сјеницу, око пола километра иза Аништа. 

Дрема у снегу - шумарска кућа на 1.440 метара, фото: Д. Гагричић

Ови четврти ових дана ликују, поткрепљујући  тезу тврдњом да је неки дан прошао катастар?! Међе планине је, кажу, побио снег који се задржао тек од првих кућа, узбрдо, према Превоју. И још додају: немојте против природе, не грешите душу...! Из противничких табора им поручују: видећете кад загуде северевац и јовањски мразеви...!

Можда је истина негде на срединии или...? А ко би га нама угодио, уосталом и у чему се то ми слажемо?! И ко би нама могао бити судија без жалби, замерки и...

У трену се смене сунце, мећава и магла, фото: Д. Гагричић

Ако снега нема на Бабића Брду - има га на Воденој Пољани и у Булатовићима, тамо где су пре 90 и кусур година и почеле прве клице туризма. У висовима је, руку на срце, мање посетилаца, као и оних што се спуштају на санкама на благој стази поред чесме.

ГЗС/ Златар инфо, Д. Гагричић 

За упорне - нема зиме, фото: Д. Гагричић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sneg zlatar planina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.445.863 посета
Тренутно на сајту: 467 посетилац(a)