Средства за куповину спорног објекта преусмерена за израду пројекта обилазнице око Пожеге 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Средства за куповину спорног објекта преусмерена за израду пројекта обилазнице око Пожеге
Trenutno na sajtu: 474       |       Podeli:
30.03.2018 | 0 коментар(а)



Пожега - На завршеној седници скупштине општине Пожега после низа жучних расправа, ипак је усвојен други ребаланс буџета,

где ће највећи износ средстава бити намењен за капиталне инвестиције и то реконструкцију саобраћајне инфраструктуре и одржавање зграда и објеката. Средства у износу од 12 милиона динара која су била намањена за куповину спорног објекта данашњом скупштинско одлуком биће преусмерена за израду пројекта обилазнице око Пожеге. Новчани трансфери из ресорних министарстава, према речима председника општине Милана Божића, допринеће да општински буџет пређе милијарду динара.
Одборнике опозције је највише интересовао део ребаланса буџета који се односио на одустајање владајуће већине да за 12 милиона динара купи споран објекат поред Спортске хале. Одборница „Заједно за Пожегу” Гордана Стевић рекла је за скупштинском говорницом да се у Пожеги појавила једна нова политичка снага која ће све научити памети који желе да се бахате и предложила да се за нови ребаланс буџета не гласа ко и да би требало председник општине и предстедница скупштине да поднесу оставку.

Председница СО Пожеге Зорица Митровић навела је да се против пројекта није одсутало зато што је нешто противзаконито, већ зато што је направљена таква атмосфера протестима који су се организовали. Према њеним речима локална власт је поднела осам кривичних пријава и једну тужбу против учесника протеста и да оставку неће поднети.
Одборник ПУПС-а, партије која је саставни део владајуће коалција, Тихомир Марјановић рекао је да због одлуке о куповини спорног објекта неће више подржавати владајућу већину.
Одобрници су усвојили и одлуку о додели општинских признања „7. април” као и извештај о пословању за 2017. и измене и допуне програма пословања за текућу годину Јавног предузећа „Рзав” и „Дубоко” и ЈКП „Наш дом” из Пожеге.
На данашњој седници дата је сагласност за економску цену боравка деце у пожешком вртићу која на месечном нивоу за родитеље износи 4.680 динара.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.886.637 посета
Тренутно на сајту: 474 посетилац(a)