Општа туча у црквеној порти на Бадње вече 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Општа туча у црквеној порти на Бадње вече
Trenutno na sajtu: 704       |       Podeli:
08.01.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица - Током трајања свете литургије и припреме за освећење и паљиње бадњака у цркви посвећеној Покрову Пресвете Богородице у Лукама,

у суботу вече је дошло до туче у којој је учествовало више лица. Немили догађај десио се у порти ови цркве, на запрепаштење присутних мештана.

Док је трајала сама литургија коју је вршио парох Видан Караклајић, недолично понашање одређеног броја грађана Лука, указивало је на могуће инциденте. Десетак присутних се смејало, гурало, провоцирало и ометало службу. Разлог за то вероватно је био алкохолисано стање већине присутних.

Општој тучи у којој је учествовало петнаестак изгредника претходио је низ инцидената које је како очевици кажу изазвао Г.К. на самој капији црквене порте.

Према њиховом сведочењу, он је након тога почео да малтретира све редом и да шамара свакога ко га попреко погледао. У општу гужву се онда умешало њих петнаестак и тада је почео хаос. Брзо су створена два табора, који су се међусобно почели тући песницама, али и доступним реквизитима пронађеним око цркве као што су тољаге, метле, лопате и виле. Инцидент је трајао око сат времена.

Обзиром на масовност туче, срећом није било теже повређених. Интервенисала је полиција, али приликом њиховог доласка на место догађаја, већина се била разишла.

Према незваничним сазнањима, од двојице актера догађаја узете су изјаве док још њих петорицу чека саслушање. Очекује се да се поводом инцидента огласи и јавни тужилац.

Мештани Лука су посрамљени и згрожени овим догађајем.

"Не можемо да верујемо шта се догодило и то на једном овако светом месту. Срамота ме је што овакви људи живе у овом селу и што сам њихова суграђанка. Захтевам да им се забрани улазак у цркву и да се сви учесници туче строго казне", каже овдашња мештанка.

ГЗС (Инфо лига)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.062.647 посета
Тренутно на сајту: 705 посетилац(a)