Одржано 13. Међународно оцењивање вина и ракија 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Одржано 13. Међународно оцењивање вина и ракија
Trenutno na sajtu: 319       |       Podeli:
05.10.2017 | 0 коментар(а)



Топола - Данас је у Карађорђевој касарни у Тополи одржано 13. Међународно оцењивање вина и ракија, објављено је на сајту општине Топола.

За такмичење је укупно пријављено више од стотину узорака. Квалитет пића оцењивала је, као и до сада, комисија састављена од еминентних стручњака. Председник комисије за оцењивање вина је проф. др Слободан Јовић, за оцењивање ракија проф. др Нинослав Никићевић, док су чланови комисије за оцењивање ракије проф. др Веле Тешевић и члан комисије за оцењивање вина доц. др Александар Петровић. У улози секретара су Смиљана Савић и Саша Томић.

Проглашење победника и шампиона одржаће се у суботу, 7. октобра, на централној бини Опленачке бербе, где ће бити и званична додела награда.

Професора Слободана Јовића и овога пута питали смо какво се вино може ове године очекивати ако се у обзир узму временске прилике и сам квалитет грожђа?

,,Генерално, све су сорте грожђа ове године добре зрелости. Подбацио је принос, јер се није на време, због суше, бобица налила водом, али квалитет грожђа је добар. То ће позитивно утицати на квалитет вина. Винари ће додуше изгубити количину вина из поменутих разлога. Да је било више кише имали би више грожђа. Овако ће имати услове за добијање квалитетног вина и на њима је да то лепо грожђе преточе у лепо вино”, рекао је професор Јовић.

Организатори такмичења су Удружење виноградара и винара „Опленац“, Туристичка организација „Опленац“, Организациони одбор манифестације „Опленачка берба“ и Општина Топола. И ове године свесрдну помоћ у организацији пружили су ученици Средње школе „Краљ Петар I“, одсек винар – виноградар.

ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.519.955 посета
Тренутно на сајту: 319 посетилац(a)