Вучић поднео извештај о КиМ, посланици га подржали: Поручили му да верују да се бори на најбољи начин за интересе Србије и народа 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Вучић поднео извештај о КиМ, посланици га подржали: Поручили му да верују да се бори на најбољи начин за интересе Србије и народа
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
28.05.2019 | 0 коментар(а)



Скупштина Србије ће у 10 сати наставити посебну седницу посвећену извештају о Косову и Метохији,

који је представио председник Александар Вучић и најавио да ће и данас присуствовати расправи.

Седници, која је синоћ завршена нешто пре 22 сата, после шест сати расправе, присуствовали су премијерка Ана Брнабић, сви чланови њеног кабинета, директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић, представници Српске листе, као и представници дипломатског кора.

У раду су учествовали посланици СНС, СПС-ЈС, СРС, ЛДП, ЛСВ, затим самостални посланик Миладин Шеварлић, као и Ђорђе Вукадиновић и посланици Странке модерне Србије, који су, због значаја теме, прекинули бојкот парламента.

Посланици дела опозиције окупљене око СзС који бојкотују рад парламента, нису били у сали.

Вучић је истакао да је време да бирамо између слатких лажи и горке истине, а да је његово да грађанима каже истину.

Он је навео да нико не треба да помисли да се неће више од других борити за наш народ на КиМ и за КиМ и то посебно од оних који истину знају, а намерно је прећуткују.

Председник је поручио да више никада неће бити нових погрома Срба на Косову и Метохији.

Истакао је и да Приштина не жели стварни дијалог у овом тренутку, о чему говори велики број једностраних потеза које је повукла у последње време и поновио да Београд неће сести за преговарачки сто све док не буду укунуте таксе.

Вучић је указао да "замрзнут конфликт" између Београда и Приштине не може да постоји као трајно решење, јер га, како је рекао, Албанци неће.

"Ако замрзнут конфликт остане, само је питање када ће Албанци да нападну Србију. Следеће питање је како ћемо да издржимо напад Албанаца ако до њега дође", рекао је Вучић на посебној седници о КиМ у Скупштини Србије.

Истакао је и да ће, ако буде компромисног решења, мада је, каже, скептик по том питању, народ о томе морати да се изјасни на референдуму, а, за разлику од других земаља, код нас ће одлука народа бити обавезујућа.

Председник је указао и да је Србија од маја 2014. године до маја ове године, према извештају Канцеларије за Косово и Метохију, инвестирала значајна средства у економски развој, инфрастуктуру, пољопривреду, образовање и здравство у општинама са већинским српским становништвом на КиМ.

У јучерашњем делу седнице говорили су шефови посланичких група, а данас се наставља расправа, за коју ће посланици имати двоструко више времена, него што је предвиђено Пословником, па ће о извештају моћи да дискутују 10 сати.

Председник Вучић је најавио да ће бити присутан током данашње расправе.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.168.034 посета
Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)