Србија воз: Све спремно за превоз путника од 4. маја 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Србија воз: Све спремно за превоз путника од 4. маја
Trenutno na sajtu: 238       |       Podeli:
02.05.2020 | 0 коментар(а)



Железнички превоз путника биће поново успостављен од понедељка, 4. маја, а у Србија возу кажу да су за то

спремни и да су предузете све мере додатне заштите како путника, тако и вознопратног особља.

Драгана Станковић из Србија воза рекла је Танјугу да припреме подразумевају додатно чишћење возова и дезинфекцију подова, металних и стаклених површина, односно свих површина са којима путници долазе у контакт приликом путовања.

"Такође, врше се додатне припреме возних средстава у погледу видног обележавања и дефинисања правила кретања путника кроз воз, као и правила приликом уласка и изласка путника", додала је она.

Навела је да ће возопратно особље носити заштитне маске и рукавице и да ће у сваком возу бити довољан број кондуктера који ће усмеравати путнике и давати све потребне информације приликом путовања.

Станковић је истакла да су и путници дужни да током путовања, а у циљу спречавања ширења заразне болести Ковид 19, носе заштитне маске и рукавице на правилан начин јер ће им једино тако бити омогућено да путују, односно да уђу у воз.

"Такође, морају да држе безбедну дистанцу, прате упутства кондуктера и придржавају се дефинисаних правила приликом уласка, изласка и кретања кроз сам воз", рекла је Станковић.

Додаје да ће приликом куповине карте благајнице, односно благајници давати инструкцију путницима да приликом путовања морају имати заштитне маске и рукавице.

На свим путничким благајнама, такође, биће истакнута упутства и правила понашања путника и запослених за време трајања опасности од ширења заране болести Ковид 19.

Апеловала је на све путнике да се понашају одговорно и у складу са препорукама Владе Србије.

Србија воз је најавио да ће од понедељка, на основу одлуке Владе Србије, постепено уводити поласке возова за превоз путника у унутрашњем саобраћају.

Возови ће од 4. маја саобраћати на релацијама од Беогада ка Ваљеву, Батајници, Шиду и Сремску Митровицу, затим од Новог Сада ка Врбасу, Сомбору и Суботици.

Такође, возови ће ићи од Београда до Ниша, затим од Ниша до Лесковца, Прешева и Мердара, као и од Ниша до Дмитровграда.

Предвиђени су и возови од Пожаревца до Смедерева, Мајданпека и од Зајечара до Мајданпека, Прахова и Неготина.

Путнике ће превозити и возови од Београда до Вршца, од Кикинде до Сенте, од Руме до Шапца, од Краљева до Руднице, Ужица, Пожеге и Чачка, као и возови од Лапова до Краљева и Каргујевца.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


voz saobracaj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.173.060 посета
Тренутно на сајту: 238 посетилац(a)