Ивањичани потписали уговоре за нове тракторе – пројекат Министарства пољопривреде и Светске банке 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Ивањичани потписали уговоре за нове тракторе – пројекат Министарства пољопривреде и Светске банке
Trenutno na sajtu: 461       |       Podeli:
16.02.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица - На иницијативу Министарства пољопривреде а у оквиру конкруса Светске банке за доделу средстава намењених воћарима, 29 Ивањичана

потписало уговоре за нове тракторе и пољопривредну механизацију. Укупна вредност инвестиција у индивидуалном пословном плану износи у динарској противвредности од 20 000 до 50 000 еура, тачније, минимални износ бесповратних средстава од 10 000 до 25 000 еура.
Кроз овај пројекат пружена је могућност добијања бесповратних средства у износу од 50 одсто од укупне вредности инвестиције (са ПДВ-ом), 40 одсто се кредитно финансира из кредита са пословним банкама уз свега 10 процената сопственог учешћа, за реализацију пројеката којим ће се унапредити пољопривредна производња газдинстава и учествовати у развоју конкурентности пољопривреде у Републици Србији.

Пољопривредни произвођачи из Ивањице кажу да им је конкретна помоћ државе од огромног значаја јер ће им олакшати рад и унапредити производњу. Министарство пољопривреде расписало је и други Јавни позив за подношење пријава у оквиру пројекта конкуренте пољопривреде Србије у 2022. години. Он се овог пута односи на сточаре који под истим условима могу аплицирати до 23. фебруара.

 

 

 

 

ГЗС / Инфо Лига

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.834.102 посета
Тренутно на сајту: 461 посетилац(a)