Vučićević: Počela dezinsekcija i deratizacija poplavljenog područja u Lučanima 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Vučićević: Počela dezinsekcija i deratizacija poplavljenog područja u Lučanima
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
27.06.2023 | 0 коментар(а)



Lučani - U dragačevskom kraju u opštini Lučani nakon sanacije štete koju su poplave izazvale na putnoj infrastrukturi na red je došla i borba sa insektima



i glodarima za čiji život i razmnožavanja pogoduje zemljište natopljeno vodom. Juče je izvršeno zaprašivanje od komaraca, a danas i sutra u planu su akcije dezinsekcije i deratizacije.

„U danima 15. 16. i 17. juna došlo je do izlivanja kako reke Bjelice, tako i njenih pritoka bezmalo na celom području opštine Lučani. Sva naseljena mesta su imala problem sa izlivanjem, imali su problema kako na putnoj infrastrukturi, tako i na domaćinstvima, privrednim društvima i poljoprivrednom zemljištu. Normalno je da nakon velikih voda gde se stvaraju bare po zemljištu da se stvaraju legla komaraca i drugih glodara, pa je normalno da se mora izvršiti dezinsekcija i deratizacija. Juče je u popodnevnim časovima od 18 do 23 sata vršena dezinsekciju, znači uništavanje lažnih komaraca i komaraca na području naseljenih mesta Lučani, Guča, Dljin, Đerać, Lisice, Puhovo, Turica, Krstac i Guča, a danas u popodnevnim satima biće izvršena deratizacija uništavanje glodara i drugih živuljki koje se pojavljuju nakon velikih voda. Ta deratizacija se vrši svake godine, a sada se mora izvršiti i zbog obilnih kiša i voda koje su zadesile naši opštinu. Deratizacija se vrši u naseljenim mestima Lučani, Puhovo, Guča tamo gde ima sistem kanalizacije da se na taj način izvrši uništavanje tih glodara", rekao je za GZS Zoran Vučićević načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Lučani.

Prema njegovim rečima nakon velikih poplava koje su zadesile dragačevski kraj prvo je izvršeno pranje ulica i dvorišta i kuća koje su bile poplavljene i taj posao uradilo je JKP „Lučani”.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti lucani dezinfekcija deratizacija komarci poplava voda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.811.679 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)