Радови на партерном уређењу ОШ „Милица Павловић” и почетак реконструкције крова ОШ „Филип Филиповић” 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Радови на партерном уређењу ОШ „Милица Павловић” и почетак реконструкције крова ОШ „Филип Филиповић”
Trenutno na sajtu: 520       |       Podeli:
27.05.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Председник скупштине града Чачка Игор Трифуновић и Владан Милић, помоћник градоначелника за област дроштвених делатности
Фото: ГЗС

обишли су радове на партерном уређењу ОШ „Милица Павловић” и почетак реконтрсукције крова ОШ „Филип Филиповић”.


У току 2019. и почетком 2020. године, град Чачак је уложио доста средстава у стварање услова за озакоњење ОШ „Милица Павловић”. Прошле године плаћен је пројекат парцелације и самог озакоњења 523 хиљаде динара из буџета града Чачка.

Игор Трифуновић, председник скупштине града Чачка, фото: ГЗС


„Да би смо озаконили школу противпожарна заштита је дала мишљење да мора постојати хидрантска мрежа која је била велики изазов и велики проблем. Значи, хидрантску мрежу је град Чачка преко својих Јавних комуналних предузећа „Моравац” из Мрчајеваца и Водовод који су узели учешће у овом пројекту и који је био вредан милион и сто хиљада динара”, рекао је Игор Трифуновић, председник скупштине града Чачка.


Он је истакао да су стекли све услове за озакоњење школе, унутрашња хидрантска мрежа, спољна хидрантска мрежа, препарцелација као и сам пројекат. Сви ови услови су ставаранио да би конкурисали код Канцеларије за јавна улагања, а у вези реконструкције целе школе. Школа је протеклих година имала захтеве према граду у смислу енергетске ефикасности, јер је веома топло у појединим учионицама, проблем са самим кровом школе и проблем са партерним уређењем, у дворишту се задржава доста воде.


„Наша идеја је да направимо један комплетан пројекат по моделу пројеката које смо већ радили за ОШ „Ратко Митровић” и за „Драгиша Мишовић” да и ова градска школа уради реконструкцију и у једном делу надоградњу где би се они и проширили за целодневну наставу што је био њихов захтев”, рекао је Игор Трифуновић, председник скупштине града Чачка.


Према Трифуновићевим речима поред овога град Чачак је 2019 године издвоји средства у висини од близу 400 хилљада динара за опремање два кабинета ове школе и за опрему за образовање која им је била потребна.


„Када је у питању трим стаза, захвалност можемо дати и нашим привредницима који су део донирачли ивичњаке и део радова, а и нашем ЈП „Градско зеленило” које је извело све радове од припремних радова до самог финиша и сађење биљака. Овај пројекат је коштао 750 000 динара. Ако сумирамо град Чачак је кроз директна издвајања из буџета и кроз радове које су извела наша ЈКП у протеклој години издвојио 2 800 000 динара за ОШ „Милица Павловић”, закључио је Трифуновић.

Директор ОШ „Милица Павловић” Зоран Илић, фото: ГЗС


Директор ОШ „Милица Павловић” Зоран Илић се овом приликом захвалио представницима ГУ, јер су уложили значајна средства у опремање и ставарање услова за побољшање квалитета наставе у овој школи.


Према његовим речима, пре свега заслужују ученици школе, као и запослени који су посвећени раду са децом, а деца и школи и граду враћају бројним успесима које постижу на различитим нивоима такмичења.


Приликом обиласка ОШ „Филип Филиповић”, медијима се обратио Владан Милић помоћник градоначелника за област друштвених делатности града Чачка.

Владан Милић помоћник градоначелника за област друштвених делатности града Чачка, фото: ГЗС


„Два милиона и шесто хиљада динара смо издвојили за реконструкцију крова у школи „Филип Филиповић”, такође и издвојили смо 600 000 динара за процес легализације и приводи се крају остало је још да се изведу неки мали радови, са тим ће школа „Филип Филчиповић” стећи услове да се уради пројекат којим би могли да конкуришемо за средства из Министарства како би реконструисали комплетну школу. Прошле године смо одрадили у сарадњи са директором подове, то је коштало негде око 2 200 000 динара и наставићемо и даље да улажемо у школу и верујем да ће се из године у годину и повећавати број ђака. Ту је фискултурна сала која захтева реконструкцију и мислим да ћемо то у наредне три, четири године успети да одрадимо, односно да обезбедимо средства заједно са ресорним Минситарством”, казао је Милић.

Славица Лужанин, директор ОШ „Филип Филиповић”, фото: ГЗС

Славица Лужанин, директор ОШ „Филип Филиповић”, каже да је ова школа по градњи у односу на све остале градске школе била најмлађа, деценијама није било потребе за било каквим улагањима и онда је одједном почело све да пропада.


„Нисмо очекивали пандемију, нисмо очекивали да ђаци неће ићи у школу, а и да јесмо, радови не би могли бити извођени, тако да очекујемо да у јуну месецу кренемо са тим радовима и да ће то бити реализовано”, казала је Лужанин.


ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


RADOVI OS MILICA PAVLOVIC OS FILIP FILIPOVIC CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.201.780 посета
Тренутно на сајту: 520 посетилац(a)