Прибој добио Регионални иновациони старт ап центар 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Прибој добио Регионални иновациони старт ап центар
Trenutno na sajtu: 358       |       Podeli:
17.06.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - У Прибоју је отворен Регионални иновациони старт ап центар, у простору Дома културе у изградњи, у новом делу града.
news Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој у Влади Србије, фото: РИНА

Свечаности је поред руководства општине Прибој, присуствовао и Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој у Влади Србије.

„Прибој је одувек имамо фантастичне инжењере, али оно што је најважније овде је једна од најбољих електромашинских школа, не само у Србији већ у региону. Ова деца су позната да са светским такмичењима доносе изванредне резултате у роботици и надам се да ће роботика бити један од синонима Прибоја”, рекао је Поповић.

У модеран простор на 600 квадратних метара, Влада Србије је уложила 42 милиона динара заједно са општином Прибој.

„Важно је омогућити младима да остану у Прибоју а да они који оду да студирају да се врати, јер ће имати најмодерније услове за рад. Да одавде оснивају своје старт ап компаније које ће радити за привреду Србије. Данас, је Прибој један од 15 центара у Србији где постоје иновациони старт ап центри и поред четири најсавремнија технолошка парка у јужном делу Европе (Београду, Новом Саду, Нишу и Чачку) ми заокружујемо причу, да у свим местима имамо старт ап центре или мини паркове. Радимо интегрисани систем и до краја септембра ове године сви ће бити увезани. Тако да ће сва предавања и обуке моћи да се прате било у Прибоју, Ариљу и Крушевцу”, казао је Поповић.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић истакао је да ово велики дан за њих, јер отварање центра се уклапа у стратегију, да знањем, школовањем и новим шансама се даје нови живот Прибоју.

„Ово је само један у низу наших акција, а довољна је једна иновација да отплати целу ову инвестицију. По једној идеји цео Прибој може да буде препознатљив. Наш циљ после деценијске стагнације града је да дамо шансу младим људима да га својом енергијом покрену. Прибој је редак град који може да се похвали сачуваном производњом, а сходно потребама исте опремљени су кабинети у Техинчкој школи, а имамо о одличне услове за школовање инжињера у Слободној зони”, казао је Рвовић додајући да су створили услове, дали шансу, а на младима је да остварују своје идеје.

Планинарима из Прибоја, овај старт ап центар је веома битан, јер према речима председнице Удружења планинара „Љесковац” Валентине Токовић, могу да реализују идеје.

„Видимо могућност иновација и технологија и у планинарству, кроз коришћење QR кодова ГПС уређаја где можемо електронским путем мапирати стазе и како би оне биле доступне широј јавности”, рекла је Токовић.

Андреј Рајков ученик пријепољске Гимназије и његови другови већ су укључени у такмичење из роботике а сада кад је отворен Регионални старт ап центар очекују да целокупно такмичење подигну на много већи ниво.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj popovic start ap centar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.369.757 посета
Тренутно на сајту: 359 посетилац(a)