Руже за војводу 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Руже за војводу
Trenutno na sajtu: 319       |       Podeli:
04.06.2017 | 0 коментар(а)



Нова Варош - После три године велике бруке и немара – засађене су руже око споменика војводи Петру Бојовићу, на тргу који носи његово име!

У петак су раскопани ледина и коров у горњој жардињери око постамента белега најславнијем Старовлашанину и почело сађење сезонског цвећа – салвија, кадифа и алисума, а у доњој жардињери осушене и закржљале саднице украсног шибља заменио је шимшир.

Коначно, после више апела и писама локалној власти последњих година – стигли су украси око бронзане скулптуре начелнику Врховне команде Српске војске и команданту Прве армије у пробоју Солунског фронта крајем Великог рата.

Уколико се буде водило рачуна о одржавању цветне оазе, али и бринуло о годинама запуштеном украсном шибљу на Тргу војводе Петра Бојовића, грађани се неће стидети у каквом је стању препознатљиви мотив града под Златаром.

Фото: Д. Гагричић

Дејан Грбић, шеф Одељења за инвестиције у Скупштини општине, каже да је цвеће из расадника "Љубисављевић" у Пожеги стигло у жардињере на Тргу, као и испред Библиотеке и Музеја у сарадњи са Комуналним предузећем. Наставља се акција да се украсе простори испред зграда осталих установа и предузећа, а кућним саветима понуђено је цвеће.Очекује се, каже Грбић, да 1. јула, у оквиру јавних радова, почне с радом екипа за одржавање зелених површина.

Неопходно је да се посебна пажња посвети чувању цветних оаза на Тргу у време одржвања "Златарфеста", како не би био узалудан труд и уложени новац.

Такмичења и награде

Остаје и да се види шта ће бити од обимног програма и бриге о цвећу у граду, те такмичења за најуређеније баште, дворишта, балконе, терасе ресторна и хотела, што су годинама најављивало на скупштинској говорници из Туристичко-спортског центра "Златар".

Златар инфо/Д. Гагричић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.371.211 посета
Тренутно на сајту: 319 посетилац(a)