Буџет у Севојну следеће године већи за два милиона динара 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Буџет у Севојну следеће године већи за два милиона динара
Trenutno na sajtu: 724       |       Podeli:
12.12.2019 | 0 коментар(а)



Севојно - У сали градске општине у Севојну одржана је јавна расправа о буџету за 2020. годину који износи 20 милиона динара и који ће се ускоро

наћи на дневном реду скупштине Градске општине.

Градски већник за буџет и финансије Миодраг Петковић рекао је да је буџет за идућу годину планиран на реалним основама с обзиром на текуће приходе и добро пуњење када је реч о порезима на доходак и другим ставкама. Он додаје да је пројекција да ће приходи бити и већи и да буџетом за наредну годину нико од буџеских корисника неће добити мање средстава. Средства у буџету градске општине повећана су у односу за претходну годину за два милиона динара.

Поред средстава која су планирана у буџету за функционисање градске општине и надлежности које је преузела градска општина , у буџету града издвојена су и средства и за капиталне инвестиције у износу од 10 милиона као и средства од четири милиона за удруживање са грађанима.

Поред средстава за инфраструктуру у буђету ГО увећана су средства за суфинансирање спортских клубова са 2,2 милиона на 2,45 милиона , за културу са 500 хиљада на 600 хиљада , док су за омладинске активности средства остала на прошлогодишњем нивоу , 500 хиљада динара.

Поред средстава која су обезбеђена у буџету очекује се да Влада Србије преко Канцеларије за управљање јавним улагањима издвоји средства за реконструкциј челичног цевовода за привредно-пословну зону и грађане Севојна у износу од 122 милиона као и за реконструкцију улица коз које пролази цевовод у износу од 60 милиона динара.

Примедбе грађана углавном су се односиле на преузимање већих надлежности од града што би доносило и већи прилив средстава у буџет где ће се у наредном периоду то узети у озбиљно разматрање.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.970.532 посета
Тренутно на сајту: 724 посетилац(a)