Безбедније улице за слепе и слабовиде 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Безбедније улице за слепе и слабовиде
Trenutno na sajtu: 409       |       Podeli:
23.12.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Агенција за безбедност саобраћаја прокенула је пилот пројекат под називом „Безбедније улице за слепе и слабовиде”

а данашња трибина је одржана и у Савезу за слепе и слабовиде у Чачку.

Радивоје Трифуновић из Агенције за безбедност саобраћаја из одељења за планирање, превенцију и едукацију

„Кампања има за циљ да кроз трибине које радимо дефинишемо проблеме слепих и слабовидих лица у саобраћају из личних искуства. Како би то проследили првенствено доносиоцима одлука у оквиру изградње инфраструктуре. До сада трибине су одржане у Београду, Новом Саду, Панчеву а данас и у Ужицу и Чачку. Ово је још пилот пројекат са којим се кренуло пре 10 дана. Наше Законске одредбе су добре али се не поштују, јер су возачи бахати па се заустављају на пешачким прелазима, на тактилним стазама за које велики број грађана и не зна за шта служе па ће ту стати из незнања. Може се доста побољшати стање у саопраћају, постављањем звучних семафора што се може одрадити на нивоу локалних самоуправа. Систем превентиве и репресије мора да функционише заједно, Агенција се труди да људе едукују зашто је нешто прописано и како се примењује, а након тога иде репресија”, рекао је Радивоје Трифуновић из Агенције за безбедност саобраћаја из одељења за планирање, превенцију и едукацију.

Дејан Томић председник Међуопштинске организације слепих и слабовидих у Чачку захвалио се Агенцији за бебедност саобраћаја из Београда и Бранки Бркић секретару Савеза слепих Србије која је изабрала чачанску организацију за пилот пројекат.

 

Комплетан текст можете прочитати на сајту ПЗС.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.917.176 посета
Тренутно на сајту: 410 посетилац(a)