Присталице еколошких покрета поново блокирале Ибарску магистралу, број окупљених мањи него на претходном протесту 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Присталице еколошких покрета поново блокирале Ибарску магистралу, број окупљених мањи него на претходном протесту
Trenutno na sajtu: 431       |       Podeli:
03.01.2022 | 0 коментар(а)



Чачак – Присталице еколошких покрета тачно у 13 сати, како је и најављено, поново су
ристалице еколошких покрета поново блокирале Ибарску магистралу, број окупљених мањи него што је био прошли пут, Фото: РИНА

блокирале Ибарску магистралу, преноси РИНА.

Окупљених је овај пут било мање него раније, а међу окупљенима могле су се видети и присталице појединих политичких струја. Тако су се на скупу у Прељини нашли Бошко Обрадовић из Двери као и Небојша Зеленовић, председник странке Заједно за Србију који су подржали овај скуп.

Фото: РИНА

За сада протест протиче без инцидената, једна од главних порука окуљпених јесте да у Србији не желе комапнију Рио Тинто и да на било који начин њихова животна средина буде угрожена.

Услед блокаде Ибарске магистрале возила се усмеравају на обилазне, алтернативне путеве, али је ипак дошло доформирања километарских колона.

 

Фото: РИНА

Блокаде и у Ужицу

Присталице еколошких покрета блокирале су магистрални пут који води од Ужица ка црногорској граници. Велики брј грађана се враћа са продуженог викенда након празника, па је појачан проток возила условио огромне гужве у саобраћају на овој деоници, преноси Танјуг.

 

Блокиран пут прем Ваљеву, у месту Брезјак и магистрални пут од Пожеге ка Косјерићу

У Лозници је блокиран пут према Ваљеву у месту Брезјак, али нема већих проблема у саобраћају јер полиција преусмерава возила на алтернативне правце.

Мештани Косјерића и Пожеге блокирали су магистрални пут од Пожеге ка Косјерићу и Ваљеву, у месту Песак.

У питању је, како тврде, раскрсница ка Добрињи где су најављена истраживања руде јадарита.

"Савез еколошких организација Србије поднео је захтев да се пројекат Јадар обустави, сматрамо да уколико тај пројекат прође све фирме које истражују Јадар у Србији ће добити дозволе, ту смо да подржимо да се то не деси, а да се не деси ни да се рудник литијума отвори код нас", каже Милена Орубовић Ђукић из покрета "Чисти људи за чист Косјерић".

 

РИНА  / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BLOKADA PRELJINA CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.441.372 посета
Тренутно на сајту: 431 посетилац(a)