Рестрикције путовања у земље Европске Уније за грађане Србије остају на снази до средине октобра 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Рестрикције путовања у земље Европске Уније за грађане Србије остају на снази до средине октобра
Trenutno na sajtu: 329       |       Podeli:
30.09.2020 | 0 коментар(а)



Грађанима Србије продужена забрана путовања у ЕУ до средине октобра,

када ће се ситуација поново разматрати, сазнаје РТС у Савету ЕУ у Бриселу.

Земље чланице ЕУ одлучиле су да не мењају листу трећих земаља за које не важе ограничења путовања, тако да ће се рестрикције и даље примењивати и на грађане Србије.

Иако је очекивано, амбасадори земаља чланица нису данас ни расправљали о овој теми, јер је на нивоу експертских радних група закључено да на "позитивну" листу неће бити додата ниједна земља.

Оваква одлука донета је и за Србију, упркос томе што Србија већ дуже од две недеље испуњава критеријуме ЕУ за укључивање на позитивну листу, због повољније епидемијске ситуације и знатно мање стопе инфекције.

Дипломатски извори ЕУ наводе да је став немачког председавања ЕУ и већине земаља чланица био да је епидемијска ситуација у целини у Европи сувише неповољна и нестабилна да би се у овом тренутку мењала листа.

Листа земаља којима је омогућено слободно путовање у ЕУ ажурира се на сваке две недеље, али свака чланица задржава право да сама одлучи како ће поступати са земљама које су на позитивној листи.

Србија је била укључена на ову листу 1. јула, али је већ две недеље касније са ње скинута, због новог пораста инфекција коронавируса. Од тада су на снази рестрикције путовања, које би могле бити укинуте најраније крајем септембра.

ГЗС/РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


granice restrikcije putovanja virus korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.463.495 посета
Тренутно на сајту: 330 посетилац(a)