Прибојски СДП и ЛДП потписaли споразум о стратешкој сарадњи 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Прибојски СДП и ЛДП потписaли споразум о стратешкој сарадњи
Trenutno na sajtu: 587       |       Podeli:
30.10.2018 | 0 коментар(а)



Прибој - Општински одбори Санџачке демократске партије (СДП) и Либерално демократске
Потписивање споразума о стратешкој сарадњи, др Јасминко Тоскић (СДП) и Јасмин Хоџић (ЛДП), Фото: ГЗС

партије (ЛДП) у Прибоју, потписали су Споразум о стратешкој сарадњи који за циљ има обједињавање свих прогресивних снага у престојећим процесима ревитализације ове општине. Уз присуство руководстава и чланова одбора обе партије, споразум су потписали председник СДП Прибоја др Јасминко Тоскић и менаџер ЛДП-а у овом граду Јасмин Хоџић.

“Споразум који смо потписали је плод наше сарадње од раније, као и резултат сличних програма, тако да је ово био логичан наставак”, казао је председник ОО СДП др Јасминко Тоскић.

Менаџер ЛДП – а Јасмин Хоџић је истакао да између ове две партије постоји политичка компатибилност али и персонална. Он је рекао да што се тиче политичких програма ове две партије нема значајнијих разлика када је локална политика у питању.

Фото: Глас западне Србије

“Разлог овог окупљања је између осталог и поражавајућа демографска ситуација у Прибоју, из кога људи масовно одлазе и то они најбољи. Ми немамо тај луксуз да будемо разједињени, већ имамо потребу да укрупњавамо политичку сцену у нашем граду јер су нам изазови заједнички”, казао је Хоџић.

Он је нагласио да су будући изазови толико озбиљни да једино синергијом ова два одбора могу да се испуне циљеве који су у интересу не само њихових бирача већ и свих грађана Прибоја.

Хоџић каже да је сарадња ове две парије у Прибоју потпуно природна и очекује да ће се наћи конзенсус да се позову и друге грађански орјентисане партије које деле сличне програмске циљеве.

“Евидентно је да се у претходном периоду много урадило на побољшању економске ситуације, решавању горућих проблема грађана, али још много тога треба да се уради. Ми немамо право на поделе у политичком животу Прибоја”, рекао је менаџер ОО ЛДП у Прибоју.

Што се тиче предстојећих избора за БНВ представници обе партије су мишљења да политика не би требало да се меша у овај процес.

Фото: Глас западне Србије

“Политичким партијама и њиховим кампањама на овим изборима није место. Управо из тог разлога позвао сам све чланове и симпатизере СДП – а, али и Бошњаке који размишљају својом главом да сви скупа подржимо листу независних интелектуалаца са професором Саитом Качапором на челу, “, казао је председник ОО СДП др Јасминко Тоскић.

Сличног мишљења је и Јасмин Хоџић из ЛДП – а који истиче да грађани одлуку о подршци треба да донесу самостално, али и да бирају оне који “не шире агресију, јер је тога било превише”.

Иначе, обе ове партије су део владајуће коалиције у овој општини. Од 41 одборника у локалном парламенту Прибоја, власт предводи коалиција на челу са СНС чији су партнери СПС, ЈС, ПС и ПУПС. Део владајуће коалиције су осим СДП и бошњачке партије СДА и БДЗ, али и ЛДП. У опозицији су само три одборника по један из Двери, Народне странке и ДСС.

 

 

Глас западне Србије

 

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj sdp ldp sporazum saradnja potpisivanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.105.126 посета
Тренутно на сајту: 585 посетилац(a)