Јужноафриканци, а велики Срби 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Јужноафриканци, а велики Срби
Trenutno na sajtu: 544       |       Podeli:
12.09.2017 | 0 коментар(а)



Орашац – Иако су могли да бирају било које место на земаљској кугли као место свог венчања, јужноафрички индустријалци Карло и Маријет

изабрали су управо Орашац одакле младожења потиче, јер црква на Опленцу је место где су се Димитријевићи венчавали и крштавали вековима.

,,Увек сам желео да се венчам у Србији јер одавде потичем. Такође велика жеља ми је да моја супруга добије српско држављанство, за мене би то представљало велико поштовање моје културе и нације”, изјавио је Карло.

Маријет такође наглашава да је из велике љубави према Карлу пристала да се венча у Србији.

,,Волим га и ништа ми не представља проблем. Желим да наставим породичну традицију и наравно да сам прихватила мужевљево презиме”, прича Маријет.

Фото: Глас западне Србије

Традиција и обичају јачи су од афричког сунца, па су верски обичаји испоштовани до најситнијих детаља.

Љубав према постојбини, тврди Карло, је у његовој крви, а он је кренуо стопама свога оца. Нажалост њега више нема, али је емоције према домовини сачувала његова мајка Џенифер.

,,Моја осећања су помешана јер сам тужна што супруг није са нама, али сам пресрећна што ће мој син наставити породичну традицију”, истакла је Меријет.

Димитријевићи ће љубав према Србији пренети и на будуће нараштаје, јер корени се не смеју заборавити.

Фото: Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.265.710 посета
Тренутно на сајту: 545 посетилац(a)