Машинско - електротехничка школа у Прибоју обележила јубилеј 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Машинско - електротехничка школа у Прибоју обележила јубилеј
Trenutno na sajtu: 407       |       Podeli:
13.12.2022 | 0 коментар(а)



Прибој - Свечаном академијом у прибојском Дому културе, колектив Машинско - електротехничке школа (МЕТШ)

обележен је јубилеј вредан поштовања - 75 година ове васпитино образовне установе.
А све је почело 12. децеммбра, сада већ давне 1947. године, када је са радом почела Стручна продужна школа за ученике у привреди, што је била прва средња стручна школа у овом крају.

МЕТШ у Прибоју, кроз своју дугу историју мењала је назив, али је остала стуб образовања и расадник стручних кадрова у овом крају.

„До сада је кроз школу прошло преко 17 хиљада ученика или 72 генерације матуранта. Многи од њих постали су одлични мајстори у фабрикама, инжењери машинства, професори на факултетима, али и сликари, уметници, новинари" - рекао је на Свечаној академији, директор МЕТШ Звонко Пријовић.

Зграда МЕТШ у Прибоју данас је сигурно једна од најлепших у Србији,са квалитетним стручним кадром и опремљеним кабинетима по најсавременијим стандардима.

„Уз подршку Владе Србије зграда школе је комплетно реновирана пре три године и изграђена је фискултурна сала. Данас школу похађа 399 ученика у 15 одељења, а школа има 67 запослених" - истиче директор Пријовић.

Поводом јубилеја школе на књижевним конкурсу под називом "Наши школски дани" најбољи су били, у писању поезије Дарко Газдић, Павле Комарица и Јована Вујовић, а у писању прозе Глорија Шалипур, Денис Беговић и Тамара Марјановић.

Свечану академију поводом 75 година МЕТШ у Прибоју употпунили су њени садашњи и бивши ученици.Тако је програм водио Лазар Јановић, некадашњи ђак ове школе а сада новинар РТ Србије, док је перспективна музичка звезда,садашња ученица школе Анђела Спајић.

Печат свечаној академији поводом 75 година МЕТШ у Прибоју дали си и уважени гости - еминентна уметничка и глумачка имена из Београда - првакиња позоришта на Теразијама Мина Лазаревић, првак драме Београдског драмског позоришта Прибојац Милорад Дамјановић, солиста и оперска дива Народног позоришта Наташа Радовановић и пијаниста Павле Јоксимовић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.872.565 посета
Тренутно на сајту: 408 посетилац(a)