За доживотну казну прикупљено 93.000 потписа 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
За доживотну казну прикупљено 93.000 потписа
Trenutno na sajtu: 332       |       Podeli:
30.10.2017 | 0 коментар(а)



Прикупљање потписа окончано је данас у више од 40 градова у којима су грађани Србије могли да потпишу

иницијативу за увођење казне доживотног затвора за најтежа кривична дела каква су убиство детета, малолетника или трудне жене, саопштила је фондација Тијана Јурић.

Овом иницијативом Фондација тражи да Народна скупштина, поред казне доживотног затвора, усвоји и предлог да такви осуђеници немају право условног отпуста.

Фондација Тијана Јурић по затварању штандова је саопштила да је прикупљен више него довољан број за улазак њиховог предлога измене Кривичног законика у скупштинску процедуру.

Представник Фондације "Тијана Јурић" Игор Јурић изјавио је раније за РТС да је до сада избројано 93.000 потписа.

"За седам дана спровођења иницијативе вишеструко је премашен број од 30.000 потребних потписа. Велики број грађана с правом гласа ставило је свој потпис на иницијативу Народној скупштини да уведе казну доживотног затвора без права на условни отпуст. На овај начин грађани су изнели јединствен став и рекли да тренутна максимална казна од 30 до 40 година за најтеже облике тешких убистава деце, није довољна", наводе у Фондацији Тијана Јурић.

Ова иницијатива мотивисала је значајан број волонтера у сваком граду, као и родитеље који су на трагичан начин изгубили децу.

У Фондацији кажу да верују да ће посланици Народне скупштине Србије, поштујући предлог и вољу великог броја потписника, препознати ову јединствену прилику да изгласају измену Кривичног законика и увођење казне доживотног затвора без могућности условног отпуста осуђених.

Извор: Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.470.756 посета
Тренутно на сајту: 333 посетилац(a)