Још једна општина проглашава ванредну ситуацију услед ширења вируса корона 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Још једна општина проглашава ванредну ситуацију услед ширења вируса корона
Trenutno na sajtu: 343       |       Podeli:
05.07.2020 | 0 коментар(а)



Пожега - Председник општине Пожега Ђорђе Никитовић на основу предлога Општинског штаба за ванредне ситуације

доноси Одлуку о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Пожега.

"Проглашава се ванредна ситуација на територији општине Пожега због епидемиолошке ситуације настале убрзаним ширењем вируса Covid-19 почев од 06.07.2020. у 06,00 часова", саопштено је из општинске управе Пожега.

На данашњој ванредној седници донете су и наредбе:

  1. Обавезно је ношење заштитних маски у затвореном простору (у трговинским и другим објектима, јавним и другим установама) и на зеленој пијаци.
  2. У угоститељским и сличним објектима не могу се организовати музичке, забавне и друге манифестације, прославе и породична окупљања.
  3. Ограничава се радно време угоститељских објеката тако да радно време може почети најраније у 7 часова а завршити најкасније до 20.00 часова.
  4. Ограничава се број особа у трговинским и објектима у којима се пружају услуге, укључујући и угоститељске, на број којим се обезбеђује социјална дистанца од најмање 2 метра.
  5. Обавезно је поштовање мера из Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 („Службени гласник РС“, бр. 66/2020-4) – делатност у области трговине на мало и услуге у области угоститељства, које обухватају продају хране и пића, препорука Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ које се односе на предшколске установе, школе, факултете, студентске домове, понашање у парковима, дечјим и спортским игралиштима, излетиштима и током вежбања на отвореном, спорт, јавни превоз, угоститељске објекте, библиотеке, музеје, галерије, теретане и фитнес клубове, фризерске салоне, козметичке салоне, педикир и маникир, масажу и тетоважу, пружање услужних делатности у кући или стану и друго, као и препоруке других државних органа у вези са поступањем у току епидемије корона вируса.
  6. У јавном превозу (градски, међуградски и такси превоз) обавезно је ношење заштитних маски.
  7. Налаже се вршиоцима јавних услуга, органима локалне самоуправе, јавним предузећима и установама на територији општине Пожега да предузму мере за заштиту запослених и организују вршење услуга грађанима у складу са датим препорукама.
  8. Налаже се појачано прање и дезинфекција јавних простора. 



PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Pozega vanredna situacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.818.270 посета
Тренутно на сајту: 343 посетилац(a)