Трифуновић: Десет процената мање извршење буџета него што је то ранијих година, разлог пандемија 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Трифуновић: Десет процената мање извршење буџета него што је то ранијих година, разлог пандемија
Trenutno na sajtu: 502       |       Podeli:
24.09.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Најзначајнија тачка која ће се наћи пред одборницима на данашњем скупштинском заседању, свакако је извештај
Председник Скупштине града Чачка, Игор Трифуновић, фото: ГЗС

о извршењу буџета града за првих шест месеци ове године, као и расписивање конкурса за избор директора ЈП „Градац” и ЈКП „Чачак” а и извештаји наших регионалних јавно - комуналних предузећа, рекао је председник Скупштине града Чачка, Игор Трифуновић наводећи да ништа мање занимљива тачка није доношење програма за подстицај привреде како би се дефинисали услови и створила могућност да Градско веће распише јавни позив за све привредне субјекте за коришћење средства у износу од 10 милиона динара која су предвиђена буџетом.

„Одлучиваће се, које су то мере за које привредници могу да конкуришу. Као што су проширење производних погона, произодње, куповина опреме и сертификација производа. То су основне ствари, новим планом и програмом је предвиђено да се финансирају и удружења ради заједничког настуупа на иностраним тржиштима”, казао је Трифуновић.

На почетку седнице верификоваће се мандати и то за 11 нових одборника. „После конститутивне седнице и распоређивањем на функције, доста одборника је отишло а неколико је поднело и оставке, и ово је улазак нових по распоредној листи странака. СПС има четири, а седам СНС”, наводи председник Скупштине.

ПРема његовим речима, што се тиче извршења буџета, у односу на претходне године, проценат извршења је мањи и то за неких десет одсто.

„Ове године он износи 35,33 одсто, али обзиром на пандемију корона вируса, то је било и очекивано. Претходне године за исти период извршење је било од 43 до 45 одсто. Средства нису реализована зато што све ПУ, школе и манифестације нису одржавале своје активности. Пошто је пандемија у опадању, не значи да нећемо то реализовати до краја године, и да ће извршење буџета у последњем кварталу бити доста веће. Већ на следећој седници нас очекује и ребаланс буџета коју спрема градска управа”, рекао је Трифуновић.

Драган Бисенић

Одборник Драган Бисенић испред Групе грађана „Чачак је наш" предложио је тачку допуне дневног реда о „Извештају о досадашњем току епидемије Ковид -19 и предузетим мерама на територији града Чачка”. Предлог одборника није увршћен у дневни ред, јер како је навео Трифуновић није у складу са пословником и није дефинисан на најбољи могући начин, а како сам сматра требао би се наћи на некој од наредних седница.
Бисећин каже да ће на данашњој седници образложити предлог и како каже, не постоји бољи тренутак, од овог, да се о њему говори.

„Не видим никакву процедуралну грешку, јер за давање извештаја нема проблема да се он сачини и да скупштини. Да ли ће он бити у писаној форми или усмено кроз излагање шефа Радног тима је небитно. Битно је да се расправа отвори и да сагледамо сада , када постоји застој у епидемији, шта је требало бити урађено а није, а шта је добро урађено да се настави. Не видим, нисам оптимиста, да ћемо наредног месеца, када буде следећа скупштина расправљати о томе, него ћемо када дође неки други пик, ад хок доносити неке одлуке”, казао је Бисенић.


ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


budzet skustina caak trifunovic bisenic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.234.836 посета
Тренутно на сајту: 502 посетилац(a)