Кон: Носите маске у затвореном, делта ће скоро сигурно стићи 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Кон: Носите маске у затвореном, делта ће скоро сигурно стићи
Trenutno na sajtu: 393       |       Podeli:
27.06.2021 | 0 коментар(а)



Члан Кризног штаба, епидемиолог Предраг Кон поручио је да је у време врућина у просторима који користе клима уређаје неопходно

стриктно поштовати меру ношења маски у затвореном простору и упозорио да је "готово сигурно да ће се делта варијанта корона вируса појавити и у Србији".

 

Кон је , у објави на свом Фејсбуку налогу, истакао да ризик постоји и у градском превозу.

"У време изразитих врућина у затвореним просторима као што су тржни центри и свим осталим просторима који користе климу и где радо бораве посетиоци како би се расхладили, повећава се ризик преношења вируса, првенствено због већег броја контаката и евентуално дужег боравка", објаснио је Кон.

Подсетио је да су све врсте прослава знатно већи ризик за невакцинисане него за вакцинисане и навео да је 1:25 однос заражених вакцинисаних у односу на невакцинисане у Великој Британији где је циркулација делта соја 90 одсто.

"За сада немамо потврду присуства делта вируса, али је готово сигурно да ће се појавити", упозорио је Кон.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kon maske delta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.258.245 посета
Тренутно на сајту: 394 посетилац(a)