Обрадовић: Власт дискриминише српска села и сељаке 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Обрадовић: Власт дискриминише српска села и сељаке
Trenutno na sajtu: 496       |       Podeli:
15.06.2018 | 0 коментар(а)



Народни посланик и лидер Српског покрета “Двери”, Бошко Обрадовић, на заседању Народне Скупштине запитао се да ли је то тренутна власт заборавила на село и сељаке,

ако у Закону о територијалној организацији постоје само градска и остала насеља?!

“Село не може бити подведено у остало насеље. То је озбиљна категорија која је очигледно изгубила пажњу и подршку власти. Како се онда осећају ти људи који живе и раде на селу, ако уопште не постоје као категорија у Закону. Питао бих министра да ли се то наша власт стиди села. Овим потезом се дискриминише и вређа српски сељак”, изјавио је Обрадовић за скупштинском говорницом.

Како се осетио прозваним, министар државне управе и локалне самоуправе, Бранко Ружић, одговорио је Обрадовићу.

Фото: Блиц.рс

“Влада није предлагач за допуне и измене Закона о територијалној организацији. Али бих нагласио да у Закону постоји термин “насељена места” и тим називом нити се фаворизује град, нити се дискриминише село. Разумем да Обрадовић ово користи за стицање политичких поена и то је легитимно, али његова реакција нема законску подлогу и није коректно да иде на сентимент људи са села који вредно и предано раде и представљају битан фактор у држави”, одговорио је Бранко Ружић.

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.880.901 посета
Тренутно на сајту: 497 посетилац(a)