Лансиран сигнал Euronews Србија 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Лансиран сигнал Euronews Србија
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
10.05.2021 | 0 коментар(а)



Euronews Србија почео је данас да емитује сигнал преко Pay TV платформи, што је последња фаза пре почетка

емитовања програма те телевизије крајем овог месеца.

На свечаном догађају у Центру „Сава”, где се и налази редакција Euronews Србија, говорили су генерални директор Euronews-а Мајкл Питерс, премијерка Србије Ана Брнабић, генерални директор Телекома Владимир Лучић и амбасадор Француске у Србији Жан Луис Фалкони.

Премијерка Србије Ана Брнабић захвалила се тиму Euronews Србија и генералном директору Мајклу Питерсу због тога што су донели одлуку да се покрене Euronews Србија, чиме је, како је рекла, показано огромно поверење, али и вера у европску будућност ове земље.

„Чланство у ЕУ је најважнији спољнополитички циљ Србије. Долазак Euronews-а, водећег европског информативног канала је заиста одлична прилика да Србију представимо другим европским земљама”, навела је Брнабић и истакла да је уверена да ће Euronews Србија приближити Србију и ЕУ.

„Долазак овако великог бренда је још једна потврда да се Србија мења и да постаје доста важнија на европској пословној мапи”, рекла је премијерка Србије и додала да доласком Euronews - а "добијамо још један велики и кредибилан канал".

„То за Србију значи више медијског плурализма, поштовање највших професионалних стандарда, пре свега објективности и непристрасности, али такође мање сензационализма, а више проверених, тачних и потпуних информација", поручила је Брнабић.

„Бићемо отворени за сваку критику”, нагласила је и прецизирала:

„Као председница Владе Републике Србије желим да кажем да ћемо увек и у сваком тренутку бити отворени за сваку критику, сваку информацију која може да побољша и унапреди наш рад и да је оно што ћемо ценити више него ишта управо та објективност, непристрасност, кредибилна и проверена информација у време када је све теже ослонити се на кредибилне и проверене информације", поручила је премијерка.

Како је додала, против лажних вести, полуинформација, дезинформација са друштвених мрежа "чини ми се морамо да се боримо и ми, али и сваки професионални и кредибилни медиј".

„И због тога сам и данас тако срећна што је Euronews у Србији. Euronews ће такође за Србију значити заступање и ширење европских вредности у нашој земљи и то је оно што ће нама додатно помоћи на нашем, тако важном европском путу. И као резултат свега овога, а онога што је изузетно важно верујем да ће ваше присуство у Србији повући квалитетије дијалоге у сваком смислу - и политичком и друштвеном", рекла је Брнабић.

Генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић поручио је да су слободни и професионални медији важни за све који живе у Србији.

„То што је Euronews изабрао нас као партнера у раду представља велику част и велику сатисфакцију, а истовремено и професионалну обавезу да и у овом сегменту пословања будемо лидери у региону", рекао је Лучић.

Он је навео да ће Euronews Србија бити приказиван на свим Телекомовим платформама у Србији и региону, али и у свету на Телекомовој платформи за дијаспору.

„Колегама из Euronews Србија желим све најлепше, много ексклузива, много добрих интервјуа који ће се памтити јер слободни и професионални медији јесу битни за све нас који живе у Србији. Добро дошли у Србију", поручио је Лучић.

Подсетио је да је Телеком у задње три године ушао у снажан инвестициони циклус и да имају циљ да направе модерну телекомуникациону компанију, лидера у региону.

Осим стандардних телекомуникационих сервиса, у складу са светским токовима и трендовима, улажу доста у дигиталне сервисе у мултимедију, као и у сопствене телевизијске садржаје.

„Наша компанија Arena Channels Group, ћерка фирма је у задње три године доживела велики и снажан развој. Осим спортског садржаја, коме смо значајно подигли квалитет, ми смо пустили неколико нових канала на које смо поносни, као што је Супер стар - то је српски ХБО комбинација најквалитетнијих филмова и серија, музичке канале Toxic Folk, Toxic Trap, као и Балкан трип ТВ", рекао је он.

Истакао је да више од 3,2 милиона домаћинастава у земљама бивше Југославије, од Словеније до Северне Македоније гледа канале у саставу Arena Channels Group.

„Све наше канале одлукује висок професионализам, висок квалитет и висока гледаност. Зато је за нас од великог значаја што је Еуронеwс дошао у Србију, јер је Еуронеwс један од најјачих и најквалитетнијих информативних канала у свету, а дефинитивно најјачи у Европи", закључио је он.

Генерелани директор Euronews-а Мајкл Питерс поручио је да је данашњи дан нови корак у стратегији Euronews-а.

„Скоро 30 година смо градили овај бренд, ово име и његове квалитете. Веома смо поносни на то што је Еуронеwс медиј коме људи највише верују у целој Европи. Кад видим оно што овде правимо, квалитет и стручност људи овде, веома сам сигуран да ће Euronews Србија држати заставу Euronews-а веома високо. Ми имамо једну амбицију, и то скромну - желимо да будемо у средини. Хоћемо да будемо место где су сви политичари и друге друштвене личности добродошли да дају своје мишљење, да се изразе, а ми смо овде да их поштујемо”, рекао је он.

Питерс је изразио наду да ће Euronews бити од користи српском друштву, као и обрнуто.

„Верујем да је ово мост, наравно, првенствено када је у питању приближавање Европе Србији. Веома смо поносни на то што ће кроз концепцију Euronews-а људи у Србији моћи боље да се упознају са европским вредностима”, поручио је генерални директор Euronews-а.

Амбасадор Француске у Србији Жан Луис Фалкони обратио се окупљенима у Центру „Сава" и пожелео успешан почетак емитовања сигнала и будући рад Euronews-а у Србији.

Euronews Србија угостио је данас, поводом почетка емитовања сигнала, бројне представнике јавног и политичког живота Србије.

Редакцију Euronews Србија у Центру „Сава” током дана, између осталих, посетили су и председник Скупштине Србије Ивица Дачић, министар спољних послова Никола Селаковић, министарка културе Маја Гојковић, председник Демократске странке Зоран Лутовац, председник Народне странке Вук Јеремић, председник Покрета Слободних грађана Павле Грбовић, председник Нове странке Арис Мовсесијан, заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић, заменица председника Демократске странке Драгана Ракић, председница градске организације „Двери” Београда Радмила Васић, бројни представници дипломатског кора...

Euronews Србија је брендирана афилијација Euronews, која ће емитовати локалне, регионалне, националне и међународне вести на ТВ и дигиталним платформама, у продукцији сопственог тима новинара и дописника. То је део шире Euronews мреже која емитује глобалне вести на више језика, из европске перспективе, за више од 400 милиона домова, у 160 земаља.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


euronews signal tv

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.445.313 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)