Хоџић: Немарним односом према одлагању отпада загађујемо наше реке, важно подићи свест грађана о значају селекције (ВИДЕО) 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Хоџић: Немарним односом према одлагању отпада загађујемо наше реке, важно подићи свест грађана о значају селекције (ВИДЕО)
Trenutno na sajtu: 576       |       Podeli:
20.12.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Концепција одлагања комуналног отпада подразумева и заштиту вода,

а реке Лим и Милешевка које су некада биле синоним за чисте реке са богатим рибљим фондом значајно су угрожене немарним односом према одлагању отпада сваке врсте, каже заменик председника општине Пријепоље Есад Хоџић.

„Џаба ми правимо трансфер станицу и проширујемо тела депонија ако се се овакав тренд одлагања отпада буде наставио. Комунални отпад мора да се одваја на месту настанка, а то значи пре свега у домаћинствима или привредним субјектима. Ако тако будемо радили значајна количина смећа које треба да иде на депонију ће се смањити, а много тога на жалост заврши у рекама”, тврди Хоџић.

Заменик председника општине Пријепоље Есад Хоџић

Он је такође истакао да је веома важна и прерада отпада који се након тога враћа као сировина. Да би се тако радило потребно је селектовати отпад а да би то било могуће потребна су нова улагања у нове судове за одлагање отпада, затим едукација становништва и то од вртића па надаље и на крају потребан је и неки контролни механизам кроз неке казнене мере.

„Данас у земљама западне Европе али и у непосредном регионалном окружењу наплаћују се драстичне казне за бацање папирића, жвака, опушака на улицу, јер се на жалост свест најефикасније креира, али важне су и стимулације. Када све то применимо можемо очекивати и да наше реке буду ослобођене сваке врсте отпада”, сматра заменик председника општине Есад Хоџић.

Глас западне Србије

 

 

 





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


hodzic prijepolje reka deponija smece

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.318.806 посета
Тренутно на сајту: 576 посетилац(a)