Креће конституисање нове власти у Западној Србији 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Креће конституисање нове власти у Западној Србији
Trenutno na sajtu: 361       |       Podeli:
13.08.2020 | 0 коментар(а)



Почетак следеће недеље у Западној Србији резервисан је за конститутивне седнице у општинама и градовима западне Србије.

У Чачку ће се одржати 18. августа а у новом сазиву локалног парламента коалиција око СНС ће имати 54 одборника, СПС девет, Нова Србија пет, Покрет обнове Србије четири, ГГ „Чачак је наш” два, Руска мањинска странка једног одборника.

Дан раније у горњомилановачкој општини верификоваће се мандати новоизабраним одборницима и то у 10:00 часова. Скупштина општине Горњи Милановац броји 49 одборничких места, а у вом сазиву 27 мандата припало је листи „Александар Вучић – За нашу децу”, 15 ГГ „Победи и спаси општину Горњи Милановац-Милисав Мирковић” и седам мандата СПС - ЈС.

За 18. август заказана је и седница у Ивањици и то за 9:00 часова где ће се потврдити 22 мандата одборника из СНС, десет из СПС, два из Здраве Србије и ПОКС-а и један из СРС.

Конститутивна седница скупштине општине Пожега сазвана је за 17. август у 10:00 часова када ће се потврдити 51 мандат за одборнике који ће чинити нови сазив и то 31 из СНС, из СПС 10 из Здраве Србије четири а „Покрет снага Србије – БК и ГГ „Пожега побеђује - Борко Боћа Матијевић” по три.

У Ариљу седница је заказана за 18. август у 10: 00 часова а 33 одборничка мандата биће подељена на следећи начин: „Александар Вучић – За нашу децу“ 16, „СНП Драгиша Терзић – СДПС Радан Марјановић“ и „Милан Стаматовић – Здрава Србија“ по четири, СПС-ЈС, ПОКС и СПАС по два, док ће СРС и Групе грађана „Зоран Тодоровић – за наше Ариље“ и „Омладински покрет Ариље – Дискретни хероји“ имати по један мандат.

Општина Сјеница за сутра је заказала конститутивну седницу у 10:00 часова. Сјенички парламент има 39 одборника – пет припада СНС-у, Европској Сјеници седам, један мандат припада Групи грађана „Заједно“, СПС два мандата, Муамед Зукорлић има девет мандата, а 10 одборника има СДА Санџак и пет мандата Група грађана Алдин Куртовић.

За 20. август заказана је пријепољска конститутивна седница где ће бити верификован 41 мандат. Највише мандата добила је изборна листа „Александар Вучић, Ивица Дачић – за нашу децу“ - 16, Странка правде и помирења - осам, ДПС др Зулкефил Бато Садовић - три, Заједно за Пријепоље Расим Љајић - 11, СДА Санџака и ГГ „За чисто Пријепоље” и Група грађана „За боље Пријепоље-Лутка” по један мандат.
Општина Чајетина је изабрала прва ново руководство још 30. јуна.

Нововарошани ће добити ново локално руководство у понедељак 17. августа, а у новом сазиву седеће представници шест изборних листа. Скупштина општина Нове Вароши има 27 одборничких места које ће у будућем локалном парламенту чинити коалиција око СНС са 16 мандата, СПС и Група грађана „Опстанак – зато што можемо боље“ по четири а Здрава Србија и СНП освојиле су по један мандат.

Конститутивна седница прибојског парламента заказа је за 18. август где ће потврдити одборничке мандате за будући сазив. Коалицији око СНС-а припало је 29 мадата, ЛДП-СДП - три, СДА и Академик Муамер Зукорлић СПП по два и пет Здрава Србија.

Бајинобаштански парламент добиће нови сазив такође 18. и верификоваће се мандати за 45 одборника, од тога ће 30 одборника бити са листе СНС-а, девет са листе СПС а по два одборника ће бити из СРС, СПАС-а и СНП.

Дан касније од већине општина, 19. августа, одржаће се конститутивна седница у Општини Љиг где ће се заклетву положити 23 будућа одборника. На одржаним локалним изборима СНС освојио је 12 мандата, СПС - три, „За опстанак и будућност Љига и Качера" - др Мирослав Максимовић – Мики четири, ГГ „Заједно и одлучно за општину Љиг – мр Драган Стевановић Персинац“ три и један мадат ГГ „Време је за бољи Љиг - Михаило Зечевић"

На заказаним конститутивним седницама биће изабран председник Скупштине општине или града у новом сазиву, његов заменик и секретар, а изабраће се и администрастивно - мандатне комсије. Седницу заказује председник скупштине из претходног сазива а преседава најстарији одборник.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak gornji milanova ljig nova varos cajetina priboj prijepolje arilje sjenica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.909.480 посета
Тренутно на сајту: 362 посетилац(a)