Ивањица добар пример запошљавања особа са инвалидитетом 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ивањица добар пример запошљавања особа са инвалидитетом
Trenutno na sajtu: 403       |       Podeli:
04.12.2020 | 0 коментар(а)



Ивањица - Удружење за Церебралну и дечију парализу у Ивањици, пример је добре праксе када је у питању однос према особама са инвалидитетом



и показује колико је важно да се они укључе у друштвену заједницу.


Градимир Луковић је особа са инвалидитетом и секретар друштва за церебралну дечију парализу у Ивањици. Он је један од оснивача и активан је од самог почетка, а услов да се запосли и буде мобилнији јесте и положен возачки испит. Овај човек је мишљења да је особама са инвалидитетом важно да се осећају равноправно.


Овом човеку радно ангажовање значи сигуран и испуњен живот.


У оквиру друштва радионице у окупациопном центру вбећ неко време запослена је и Драгана Томић, особа са инвалидитетом, за њу је радно ангажовање врло значајно.


Ове особе обављају разне креативне послове, укључене су у рад на изради предмета које касније могу продати, а оно најважније је то што се по обављеном послу осећају задовољано.


„Ангажовани су на курирским и административним пословима, у радионици за радну терапију, на свим неким техничким које они могу да обављају", рекла је Светлана Главинић, магистар дефектолошких наука, председница друштва за Церебралну и дечију парализу.


Укључивање у друштвену заједницу је веома значајно за особе са инвалидитетом, а за њихово психичко здравље јесте управо рад.

Прилог емитован у вестима Б92:


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


IVANJICA. OSI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.454.652 посета
Тренутно на сајту: 404 посетилац(a)