Бака Радојка живи сама на планини Јелици: Не гледа телевизију и не чита новине, једино јој недостаје разговор 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Бака Радојка живи сама на планини Јелици: Не гледа телевизију и не чита новине, једино јој недостаје разговор
Trenutno na sajtu: 539       |       Podeli:
22.09.2020 | 2 коментар(а)



Чачак - Деведесет лета до сада је избројала Радојка Драговић, која цео свој животни век



проводи у неприступачним беспутима планине Јелице. Иако већ загазила у десету деценију живота, ова бака труди се да привреди колико може, јер је, како каже, само рад одржава живом.

"Сваки дан чувам стадо коза, није ми тешко, јер сам цео живот радила изузетно тешке послове и сад кад треба само да одмарам и шеткам се, ја не могу, навикла сам да се будим са првим петловима и будем корисна", каже бака Радојка за РИНУ.

Ова старица не чита новине, не гледа телевизију, не зна шта је интернет и ништа од тога јој не недостаје. Највише жали једино што нема са ким да поразговара, јер у њено село нико не долази.

Радојка Драговић, фото: РИНА

"Имала сам другарице и са њима сам увек причала, ја сам од свих изгледа била најотпорнија, јер једино сам ја још увек жива, али шта вреди кад сам потпуно сама. Тешка је таква старост. Муж ми је умро, а деце нисам имала. Ако бисте наишли поред куће и чујете ме да причам то једино може бити са мачком", са тугом у гласу прича Радојка док поставља још једну шерпу на сред куће, како би скупила воду јер кров прокишњава.

Рецепт за дуговечност, ова упркос свему, витална старица каже да нема, али ипак има поруку за све будуће нараштаје.

Фото: РИНА

"Преживела сам два рата, заразе и епидемије, а ево на овом свету затекла ме је и фамозна корона. Чувајте здравље и немојте да вас старост пита где вам је била младост. Још је и моја бака говорила само је важно да човек остане у памети, све остало ће лако", поручује бака Радојка.

 

 

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak jelica radojka dragovic samoca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Zoran

    Blagpo njoj, makar pričala i sama sa sobom. Ništa čudno to nije. Toliki monasi to rade. Nemojte je, slučajno, porceniti! Bravo Radojka!
  • Tomo

    Koje je selo u pitanju



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.149.485 посета
    Тренутно на сајту: 540 посетилац(a)