Стојан Тасић из Аранђеловца добио апсолутну оцену за своју шљивовицу – 20 бодова 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Стојан Тасић из Аранђеловца добио апсолутну оцену за своју шљивовицу – 20 бодова
Trenutno na sajtu: 450       |       Podeli:
10.08.2020 | 1 коментар(а)



Чачак – На фестивалу ракије у банатском месту Житишту, Стојан Тасић из Аранђеловца добио је апсолутну,
Стојан Тасић Фото: ГЗС

највишу оцену – 20 бодова – за своју шљивовицу из 2006. године. Такмичење је завршено на крају прошле седмице а Тасић је, иначе, 2012. године победио у надметању за најбољу српску шљивовицу које приређује научна кућа, Институт за воћарство у Чачку.

Тећи Фестивал ракије у Житишту одржан је у суботу, 8. августа, али због епидемије вируса додела признања организована је онлајн путем.   На овогодишњем фестивалу учествовало је рекордних 175 такмичара са 727 узорака ракија од разних врста воћа, који су послати из разних места Србије, Румуније, Мађарске, Хрватске и БиХ. То је двоструко већи број узорака него лане, што сведочи да се Фестивал претвара у један од најмасовнијих који се одржава у региону. У категорији шљивових ракија, где је победио Тасић, оцењивана су чак 134 узорка.

Домаћини су прогласили и добитнике награда. Казан за прчење од 100 литара добио је Андрија Корићанац из Лађеваца, буре од 100 литара Милан Радоњић из Шапца, храстово буре од 50 литара Миливој Васић из истог града, а ракијашки алкометар Андреј Врба из Хајдучице.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Stojan Tasic sljivovica Cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • ludwig.anrath@gmx.de

    Postovani, procitao sam vasu vrlo interesantnu informaciju o gosp. Tasicu vrlo pohvalno i lepo. Mene bi zanimalo kako bi i gde bi mogao nabaviti njegovu sljivovicu u Nemackoj? Bio bi vam veoma zahvalan ako bi mi poslali kontakt adresu. Sa postovanjem Ludwig Anrath



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.717.628 посета
    Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)