Ево шта очекује будуће раднике Лидла у Србији 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Ево шта очекује будуће раднике Лидла у Србији
Trenutno na sajtu: 745       |       Podeli:
29.07.2018 | 0 коментар(а)



Осим очекивања да ће долазак Лидла у Србију имати утицаја на цене, он ће се утицати и на побољшање положаја запослених у сектору трговине. Радници Лидла могу да раде пуно радно време или непотпуно,

, сваки минут прековременог рада им се плаћа, радна недеља је петодневна, пауза обавезна, а пролазе и едукацију на тему правилног држања тела и кретања приликом обављања дневних задатака, кажу у овој компанији.

У Лидл Србија тренутно ради 500 запослених, а у току је процес селекције кандидата за запослење у продавницама, где су у процесу одабира 1.000 продаваца у 18 градова широм Србије.

"Лидл Србија улаже у своје запослене, конкурентне радне услове и срдачну радну атмосферу. Већина наших запослених прошла је вишемесечну плаћену обуку у иностранству, где су већ радили на задацима који их овде очекују. Запослене подржавамо да воде испуњен живот, истовремено вреднујемо време које улажу у посао, па се прековремени радни сати електронски евидентирају и плаћају. У нашој компанији постоји посебно одељење у оквиру сектора Људски ресурси које се бави бригом о запосленима, а чији је главни циљ повећање задовољства и мотивације запослених", каже Милена Милардовић, руководилац сектора за људске ресурсе у Лидлу Србија.

Колико траје радни дан и Лидлу зависи од тога да ли запослени ради на пуно или непуно радно време. Пауза је обавезна, а број дана годишњег одмора је минимално 22. На питање колика је просечна зарада трговца у Лидлу, наша саговорница каже да ће плата запослених у продавници бити боља у односу на тржишни просек.

"Лидл запосленима у продавници нуди и рад на непуно радно време, што значи да запослени ради краће од 40 сати недељно у радној недељи која траје пет дана. Запослењем на непуно радно време, запослени остварује исте бенефите као и колеге на истим позицијама чија је радна недеља пуна, од 40 сати. Тако, ови запослени имају једнак број дана годишњег одмора, година рада доноси пуну годину стажа, пријављени су на уговорен износ плате за који се уплаћују сразмерни доприноси и осигурања. Предност овог начина рада је и то што запослени за адекватну накнаду, ради мањи број сати и има више слободног времена", истиче Милардовић.

Лидл у великом броју земаља у којима послује примењује овај принцип ангажмана, који компанији омогућава бољу организацију рада, а запосленима даје флексибилност уз конкурентну накнаду, јер је сат рада у Лидлу боље плаћен од тржишног просека у овој индустрији. Брзе касе су тренд у трговинама, сматра се да ће оне заменити раднике, у Лидл кажу да у њиховим плановима за сада није пословање са касама за самоуслуживање.

"Веома ценимо директан контакт са нашим потрошачима и сматрамо да ће уз помоћ наших запослених на каси, потрошачи бити у могућности да своју куповину у Лидл продавницама обаве брзо и једноставно", закључује Милена Милардовић, руководилац сектора за људске ресурсе у Лидлу Србија.

Курир / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.024.337 посета
Тренутно на сајту: 745 посетилац(a)