Два излечена пацијента, очекују се резултати тестова за још 17 лица 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Два излечена пацијента, очекују се резултати тестова за још 17 лица
Trenutno na sajtu: 591       |       Podeli:
17.04.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - На данашњој конференцији за новинаре Штаба за ванредне ситуације Командант штаба за ванредне ситуације Дејан Ковачевић рекао је да у протекла 24 сата на

територији  наше општине није било кршења полицијског часа нити мере забране кретања за лица старија од 65 година. Када је вирус Ковид 19 у питању, за сада нема новооблелих, али још увек се чекају резултати тестова за 17 лица којима је претходних дана узет брис.

„Слика је таква да имамо 18 оболелих, од тога је нажалост једно лице је преминуло, али оно што је добро, то је да смо добили потврду о негативном контролном резултату за још једно лице, што значи да сада имамо два потврђено излечена пацијента на територији наше општине. То лице ће бити отпуштено са болничког лечења у превентивну кућну изолацију у трајању од 14 дана“, рекао је Ковачевић.

Штаб за ванредне ситуације ће и током празника наставити регуларно са радом. Јавно комунално предузеће продужиће грејну сезону докле год за то буде постојала потреба.

„Наставићемо са дезинфекцијом и Дома здравља и Опште болнице, а с обзиром да је полицијски час по потреби ћемо дезинфиковати и остале јавне површине. Иначе, свакодневно се врши дезинфекција, улица и тротоара и постављају се дезобаријере по стамбеним зградама. Дезинфекција јавних површина се врши на свака два сата, јер се таква пракса показала као делотворна“,објаснио је Ковачевић.

У току јучерашњег дана хоспитализована су 3 лица за која су јуче ујутру стигли резултати којима је потврђено да су оболела од Ковида 19. Александар Чивовић, директор Дома здравља, известио је о ситуацији у Ковид амбуланти у протекла 24 сата.

„У пријемној амбуланти Дома здравља јуче смо имали 22 прегледа. За седам лица урађен је ртг плућа и узето је 7 брисева. Од тих 7, 3 су за онколошке пацијенте“, рекао је Чивовић додавши да је у току јучерашњег дана стигла нова инструкција за поступање са онколошким пацијентима, по којој се укида наредба да онколошки пацијенти пре одласка на заказане термине морају  да имају одрађен тест и потврду са изјавом да је тест негативан.

„Ми имамо довољно брзих тестова за све онколошке пацијенте, али имајући у виду да је ова одлука стављена ван снаге, са наше тачке гледишта таква тестирања би била сувишна и непотребна“, појаснио је Чивовић.

У Општу болницу јуче су смештена 3 нова пацијента са Ковидом 19, о чему је известио Предраг Шутић, директор Опште болнице у Горњем Милановцу.

„Тренутно је у Општој болници смештено 11 лица са Ковидом 19. Шест лица се налази на Грудном одељењу, а пет на одељењу неурологије. Они су смештени у изолационом делу тих одељења. Хоспитализовано је и пет лица за која се чекају резултати теста. За четири лица која су у стабилном стању ових дана очекују се резултати контролних тестова“, рекао је Шутић.

Одељење неурологије предвиђено је за лица са лакшом клиничком сликом, тако да ће пацијенти са упалом плућа бити пребачени на грудно одељење кад стигну резултати контролних тестова за лица која се добро опарављају и за која се очекује да ће бити отпуштени са болничког лечења.

Што се тиче несташица снабдевања електричном енергијом до којих је долазило у протеклих пар дана на простору Каменице, Богданице и Гојне горе, Командант штаба за ванредне ситуације, рекао је да су проблем настали јер је у питању стари далековод који се налази на дрвеним стубовима. Ковачевић је рекао да је за сада снабдевање ел. енергијом стабилизовано, али да је са директором Jавног предузећа Електропривреда Србије постигнут договор да се комплетна далеководна мрежа, која покрива тај део општине, одмах након укидања ванредног стања, замени, како убудуће не би долазило до оваквих проблема.

 ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Milanovac oboleli korona

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.143.935 посета
Тренутно на сајту: 592 посетилац(a)