Завршен Коридор 10, до краја лета отварање ауто пута од Обреновца до Љига 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Завршен Коридор 10, до краја лета отварање ауто пута од Обреновца до Љига
Trenutno na sajtu: 403       |       Podeli:
08.05.2019 | 0 коментар(а)



Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је
Фото: ГЗС

да је завршена последња деоница северног крака Коридора 10, ауто-пута кроз Грделичку клисуру.
Михајловићева је истакла да је Србија сада коначно повезана око 600 км дугим аутопутем од севера до југа, од границе са Мађарском до границе са Северном Македонијом.

Завршен Коридор 10, до краја лета отварање ауто пута од Обреновца до Љига, Фото: ГЗС

Завршили смо оно о чему се говорило годинама, оно на шта смо деценијама чекали. Отварамо нови ауто-пут кроз Грделичку клисуру дуг 26,3 км, последњу деоницу на јужном делу Коридора 10. Као што сам обећала, пре почетка летње сезоне, сви који кроз Србију иду на море у Грчку имаће комплетан ауто-пут кроз нашу земљу", каже Михајловићева.
Потпредседница Владе истиче да је за њу завршетак Коридора 10 много више од самог ауто-пута.
"Завршетак ове деонице је право грађевинско ремек дело и показује да смо као држава и као друштво способни за велике ствари. Било је много проблема, природа се својски потрудила да нам максимално отежа посао, а и било је доста оних који су сумњали и који нису веровали да ћемо успети. Али на крају знање, упорност и воља су победили. Ово је доказ да никад не смемо да одустанемо", истиче Михајловићева.
Она је навела да ће се следеће недеље у Грделици наћи председник Србије, читава Влада Србије, сви који су учествовали у овом пројекту, како би отворили и ову последњу деоницу.
"Србија је заслужила да достојно обележи овај празник. Биће ту све компаније и радници који су ово изградили који су и најзаслужнији, сви који су учествовали у финансирању, инжењери, пројектанти, наши пријатељи из окружења...сви који су својим радом и умећем помогли да изградимо овај ауто-пут", рекла је Михајловићева.
Потпредседница Владе је најавила и да ће до краја лета бити завршена и пуштена у саобраћај још два нова аутопута: први од Ниша до Димитровграда и границе са Бугарском, и други од Обреновца до Љига, који ће се повезати са већ изграђеним аутопутем до Прељине на Коридору 11.


ГЗС / Танјуг





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.293.296 посета
Тренутно на сајту: 401 посетилац(a)