Милановчани прославили градску славу 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Милановчани прославили градску славу
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
17.06.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Протеклог викенда, општина Горњи Милановац обележила је градску славу и славу



Цркве Свете Тројице, Силазак Духа светог на апостоле. Тим поводом, у суботу је одржано празнично вечерње богослужење, након чега је централним градским улицама прошла литија. Након литије, у порти Цркве уприличен је културно-уметнички програм подмлађеног састава КУД-а „Црнућанка“ и фрулаша Милоша Томића. У недељу, сви присутни су молитвено учествовали у Светој литургији коју је служио Његово преосвештенство Епископ жички Јустин.

„Овај дан посвећен је силаску Светог духа на апостоле. Данас је велики дан, дан који се у народу назива Свете Тројице или Духови. Велики је дан због тога што је Господ Бог Исус Христос, када се пред својим ученицима и апостолима вазносио, а они тужно гледали у њега, рекао: Ако ја не одем, Дух свети неће доћи. Данас славимо Свето Тројство- Оца, Сина и Духа светог. Циљ нашег живота је да задобијемо благодат Светог духа, он треба да се усели у нас, он је тај утешитељ животворни који нама даје смисао, треба да буде светлост нашег живота, јер кад живимо у светлости можемо да схватимо да су Бог Отац, Син и Дух једно“, рекао је Епископ жички Јустин, који је јуче у Цркви Свете Тројице, осим служења Свете литургије, рукоположио оца Владимира у ђакона.

Након Свете литургије, приступило се резању славског колача, које је уприличило свештенство Цркве Свете Тројице и Епископ, са председником општине Дејаном Ковачевићем.

Обележавању славе присуствовало је општинско руководство, чланови Општинског већа, директори јавних предузећа и установа, свештенство, представници Војске Србије и бројни суграђани.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.514.797 посета
Тренутно на сајту: 448 посетилац(a)