Патријарх Иринеј: Страхујем за народ, али литије неће престати 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Патријарх Иринеј: Страхујем за народ, али литије неће престати
Trenutno na sajtu: 356       |       Podeli:
08.03.2020 | 0 коментар(а)



Српски патријарх Иринеј каже да страхује за наш народ у Црној Гори и да не би желео да се деси проливање крви, али да

ће се литије наставити упркос забранама црногорског режима.

Каже и да он стоји уз вернике и подржава их у одбрани светиња.

Поглавар СПЦ за Курир каже и да забрана литија на Цетињу неће натерати народ да одустане од протеста против спорног Закона о слободи вероисповести.

"Они раде шта хоће. Немам коментара на све то", наводи патријарх и додаје да је забринут за безбедност верника, јер како је раније навео, постоје индиције да мозе доћи до сукоба и проливања крви.

"Немам сазнања о томе, то је страх да се тако нешто не деси. Имам страх, нормално, не бих желео да се деси проливање крви, ни ја ни ма ко други. Литије сигурно неће престати, ја подржавам верни народ", рекао је Иринеј.

Коментаришући потез власти да мимо воље народа спроведу закон тако што су већ почели попис имовине СПЦ, патријарх каже да не разуме њихово понашање.

"Све се то не може разумети, то ми је све супротно и законима и једном нормалном поимању ствари. Видећемо како ће се завршити", рекао је Иринеј.

ГЗС/ Танјуг, Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


irinej strah litije svetinje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.480.469 посета
Тренутно на сајту: 357 посетилац(a)