Још седам дана за пријаву за добровољно служење војног рока, повећана месечна примања 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Још седам дана за пријаву за добровољно служење војног рока, повећана месечна примања
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
25.11.2021 | 0 коментар(а)



Кандидати који желе да добровољно одслуже војни рок под оружјем, имају могућост да се у наредних недељу дана пријаве,

како би у строј Војске Србије стали још током децембра ове године. Осим у центрима Министарства одбране, добровољци се, од скоро, могу пријављивати и преко портала е-Управе и на шалтерима “Поште Србије“.

Потпуковник Зоран Филиповић из Министарства одбране рекао је да су повећана новчана примања војника на добровољном служењу војног рока, да је пријава поједностављена.

Према његовим речима, до сада су за шест месеци добровољног служења војници примали око 125.000 динара, а од сада ће око 208.000.

Такође, додаје, исправљен је парадокс да су слушаоци курса за резервне официре имали мања примања од војника. Они ће од сада кумулативно добијати 226.000 динара.

Када је реч о процедури примања у професионалну војску, потпуковник Зоран Филиповић навео је да је идеја сви војници већ током служења добровољног војног рока обаве неопходне процедуре за пријем у професионалну службу.

„Довољан је један лекарски преглед, чим је способан за добровољно, способан је за пријем у професионалну службу. Безбедносне и физичке провере се врше током добровољног служења“, додао је потпуковник Зоран Филиповић.

Кандидати који желе да се пријаве за добровољно служење војног рока могу аплицирати преко е-управе и у поштама Србије.

Према његовим речима, служење војног рока траје шест месеци и врши се у једној од три касарне у Сомбору, Лесковцу и Ваљеву.

Након тога, упућују се у центре за специјалистичке обуке, међу којима су они у Батајници, Нишу, Крушевцу, Пожаревцу. После три месеца обуке у тим центрима, почиње колективна обука за професионалну службу.

 

 

ГЗС/РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vojska dobrovoljno lsuzenje vojni rok

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.487.198 посета
Тренутно на сајту: 472 посетилац(a)