Хероји у црвеном непокретног болесника носили пола километра кроз снег до возила Хитне помоћи 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Хероји у црвеном непокретног болесника носили пола километра кроз снег до возила Хитне помоћи
Trenutno na sajtu: 403       |       Podeli:
01.02.2022 | 2 коментар(а)



Ивањица - Чланови Црвеног крста Ивањица обучени за деловање у ванредним ситуацијама

у раним јутарњим сатима евакуисали су старијег болесника из места Палибрчки горб, који услед завејаног пута и непокретнмости није могао да стигне до екипе Хитне помоћи. 

"Примили смо позив од локалне самоуправе да се у породичној кући налази непокретан болесник коме је неопходна лекарска помоћ, али екипа Хитне помоћи услед неприступачног терена није могла прићи његовој кући. Шест припадника Црвеног крста упутило се на терен и на носилима су однели болесника како би примио неопходну медицинску помоћ", изјавио је за РИНУ Марко Андрејевић из Црвеног крста Ивањица.

Болесника су на рукама носили пола километара до возила Хитне помоћи које је било паркирано на главном путу. 

фото: Црвени крст Ивањица

Нови снег који је током ноћи падао на територији општине Ивањица није задао веће проблеме у функционисању грађана, сви путни правци до центара месних зајендица су проходни, али не и прилази до појединих кућа. Ситуацију у овом случају додатно је отежало то што је болесник непокретан. 

"Доста тешка зима за грађане општине Ивањица и мештане поготово који живе у удаљеним месним заједницама. Првенствено у месним заједницама на надморској висини преко 1000 метара. Снег је падао током ноћи и наставио у раним јутарњим часовима да пада веома јаким интезитетом.

Предсеник општине Ивањица, Момчило Митровић, Фото: РИНА

Сви општински и државни путни правци су чисти међутим порблеми су на некатегорисаним путним правцима јер се још није отопио ни снег ни лед који није ни могао да се отопи јер су мразеви били даним аи ноћима иза нас. Радимо по приоритетима. Чистимо првенствено тамо где је најпотребније да прођу пацијенти и деца у школу”, рекао је Момчило Митровић, председник општине Ивањица.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica crveni krst sneg pomoc nepokretni bolesnik

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Goca

    Svaka cast za podvig
  • Svetlana

    Pa to je njihov posao. Jel tako? Šta sad treba orden dati ?



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.917.225 посета
    Тренутно на сајту: 404 посетилац(a)