Приређен традиционални пријем за најуспешније Ужичане у 2018. години 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Приређен традиционални пријем за најуспешније Ужичане у 2018. години
Trenutno na sajtu: 626       |       Podeli:
26.01.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Град Ужице уприличио је пријем у Градској кући за најуспешније Ужичане у 2018. години,

који су захваљујући преданом раду и жељи да у оном што раде буду међу најбољима, постали доктори наука, за највредније међу онима који брину о безбедности грађана Ужица и њихове имовине, за најбоље раднике јавног сектора, за спортисте који су у 2018. години постигли најбоље резултате, културне раднике, представнике хуманитарних институција и медија који су у претходној години, свако у свом послу, били међу најуспешнијима у Србији, а и шире, саопштено је на званичном сајту града.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић уручио је најуспешнијим Ужичанима у 2018. години, симболичне, пригодне поклоне као знак пажње и сећања на данашњи сусрет.

Фото: сајт града Ужица

Честитајући најуспешнијим Ужичанима у 2018. години, на постигнутим резултатима и оствареним успесима, градоначелник Петковић је рекао да мудри људи кажу да се успех у животу мери препрекама, које је неко како је навео морао да превазиће како би дошао до жељеног циља.

„За разлику од ваших колега у развијеним друштвима ви имате много више изазова и препрека, али успевате да се са њима изборите што потврђују ваша остварења. Ви показујете и доказујете да се, уколико је човек максимално посвећен свом циљу, могу остварити велика достигнућа. Овај град поштује и уважава успешне људе, оне који га на најбољи начин представљају и захваљујући којима се, много тога позитивног о Ужицу може чути широм земље, региона, али и Европе и света. Ваши успеси радују и обавезују све нас да чинимо много више на стварању бољих услова за ваше даље напредовање и нове успехе. То је истовремено и начин да подстакнемо првенствено младе, да узоре траже у вредним људима који су спремни да превазилазе тешкоће и да снагом воље, непрекидним учењем и усавршавањем буду међу најбољима или најбољи у оном што раде. Ако се не мењамо, онда и не напредујемо. Желим да вам поручим да ћемо мењати све оно што представља препреке на путевима који би требало да воде ка бољим резултатима и успесима. Као и ви, и ми желимо да се ствари одвијају много брже и ефикасније, али је некада заиста потребно време да се све ствари поставе на своје место. Верујем да ћемо успети у намерама, а ви увек верујте у себе, у своје знање и таленат, предано радите и не дозволите да вас било шта поколеба на вашем путу“, рекао је Петковић.

Фото: сајт града Ужица

Међу најуспешнијим били су и шеснаест Ужичана који су успели да стекну звање доктора наука у претходној години:

Др Марија Томић – доктор наука електротехнике и рачунарства

Др Јелена Радовановић– доктор наука методике наставе

Др Софија Каљевић – доктор филозофије

Др Зорица Танасковић – доктор техничких наука – подручје организационих наука

Др Ђорђе Ђуричић – доктор наука – грађевинарство – област конструкције

Др Дејан Миливојевић – доктор наука у области архитектуре и урбанизма

Др Милица Гајић – доктор медицинских наука – стоматологија

Др Слободан Пенезић – доктор наука – културолошке науке

Др Емилија Николић – доктор наука у области архитектуре и урбанизма

Др Миломир Благојевић – доктор наука у области биотехничке науке

Др Бојана Удовичић – доктор наука методике наставе

Др Жарко Росић – доктор наука – организационе науке

Др Јелена Митровић – доктор наука из области рачунарске обраде природних језика и рачунарске лингвистике

Др Владимир Пауновић – доктор техничких наука

Др Петар Ристановић – доктор наука у области историје

Др Бранко Марковић – доктор политичких наука

Фото: сајт града Ужица

У име најуспешнијих Ужичана у протеклој години, глумци Народног позоришта у Ужицу, Дивна Марић и Бобан Љубичић су извели монолог из представе „Крај викенда“ коју преко 20 година играју заједно на позоришној сцени.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.400.344 посета
Тренутно на сајту: 626 посетилац(a)