Општина помаже жене на селу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Општина помаже жене на селу
Trenutno na sajtu: 571       |       Podeli:
18.11.2021 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Општина Пријепоље расписала је јавни позив за доделу подстицаја за економско оснаживање жена у области руралне економије.

Ово је само једна у низу мера које локална самоуправа расписује у циљу руралног развоја. Намењена је младим пољопривредницама, до 45 година старости, носиоцима пољопривредног газдинства које је регистровано најкасније до 1. јуна ове године.

Фото: ПП Медиа

– Укупан буџет за ову меру је 1.500.000.00 динара , што значи да би требало 10 најбоље рангираних младих пољопривредница да добије по 150.00.00 динара за набавку нове опреме и механизације у области сточарства, биљне производње и заштите биља, пчеларства. Све зависи од њихових потреба, али изузетно је широк спекат инвестиција – истиче Ифет Хамзић испред Службе за пољопривреду општине Пријепоље.

Жене које су користиле ова средства у последње две године немају право да конкуришу, док жене које су користиле средства локалног буџета по неком другом основу, могу конкурисати и биће адекватно бодоване, објашњава Хамзић.

– Нама је циљ да пронађемо оне који се стварно баве пољопривредном производњом , да их покушамо економски оснажити и дати почетни импулс да постану конкурентни на тржишту, нарочито у области повртарства и сточарства да се за пар година региструју у АПР и започну сопствени бизнис у области аграра – истиче Хамзић.

Обзиром да је максимални износ подстицаја по овом основу 150.000.00 динара, уколико се ради о већој инвестицији, кориснице разлику уплаћују са својих наменских рачуна на рачуне добављача – појашњава Хамзић.

Детаљније информације о конкурсу заинтересоване пољопривреднице могу пронаћи на сајту општине Пријепоље.

 

 

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


opstina zene selo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.404.722 посета
Тренутно на сајту: 570 посетилац(a)