Рзасвска вода коначно потекла кроз Трнаву 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Рзасвска вода коначно потекла кроз Трнаву
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
16.01.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Мештани Трнаве већ годинама уназад су муку мучили без воде. Данас је водовод МЗ “Трнава” прикључен на систем “Рзав”

што ће олакшати свакодневни живот људи који живе у овој месној заједници. Прошле године на рзавски водовод прикљуечно је преко 1000 домаћинстава, а та пракса наставља је и у 2019 – ој.

“У Трнави ће коначно бити воде, и то оне која је контролисана и санитарно исправна. Данас је прикључено 542 домаћинства, и у преходне две године уложили смо око 13 милиона динара у цео пројекат. У другој фази обухватићемо 200 домаћинстава која ће бити прикључена на рзавски водовод, али они ће већ сад бити растерећени са данашњим прикључењем осталих домаћинстава”, изјавио је градоначленик Чачка, Милун Тодоровић.

Милун Тодоровић, фото: Глас западне Србије

Диоректор ЈКП “Водовод” из Чачка, Зоран Пантовић, каже да је данас у употребу пуштена техничка вода, а да ће након неопходних провера она бити и проглашена водом за пиће.

“Прикључивање на рзавски водовод је потрајало јер смо обилазили све потрошаче и превентивно реаговали у решавњу проблема, како се они не би понављали. Извршили смо контролу свих потрошача, вода је сад за техничку употребу и овај први период је пробни. Урадићемо испирање мреже са резервоара и након анализа Завод за јавно здравље даће свој суд да ли је вода за пиће. Тај период може потрајати од десет до месец дана, али мештани за то време неће плаћати воду већ ће са измиривањем својих обавеза почети од тренутка кад се вода прогласи исправном за пиће и кад водомери буду постављени на нулу”, нагласио је Пантовић.

Зоран Пантовић, фото: Глас западне Србије

Мештани, али и ђаци и родитељи из оМЗ Трнава нису крили своје задовољство због прикључивања на нови водовод.

“Наша школа коначно има здраву и чисту воду, због тога смо пресрећни. У претходном периоду имали смо алтернативне начине снабдевања, град Чачак нам је помогао са цистерном па смо тако на тај начин ђацима обезбеђивали воду”, изјавио је Милован Бојовић, директор ОШ “Ђаконј Авакум” из Трнаве.

Глас западне Србије

 

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vodovod trnava rzav

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.782.208 посета
Тренутно на сајту: 395 посетилац(a)