Војислав Коштуница се преселио у село Драгољ близу Горњег Милановца 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Војислав Коштуница се преселио у село Драгољ близу Горњег Милановца
Trenutno na sajtu: 367       |       Podeli:
04.10.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Војислав Коштуница, некадашњи председник СРЈ и бивши премијер Србије решио је да се потпуно осами близу Горњег Милановца и

изолује од остатка света, па је у дивљини недавно саградио брвнару, где су његовој новој супрузи Љиљани и њему једине комшије зечеви, лисице и дивље свиње.

Репортер портала Курир посетио је село Драгољ и од мештана сазнао да је Коштуница од једног пријатеља у овом селу на поклон добио плац, на коме је саградио дрвену кућицу.

– Коштуницу у нашем селу сви воле и поштују. Скроман је и пристојан човек, желео је да нађе место где би могао да се осами, чита књиге, пише. Он не воли јавни живот. Један човек из нашег села поклонио му је плац, није желео да му га прода. Видите оно брдо и онај вајат на врху? То је његово, али мораћете да пешачите неколико километара – рекао нам је један мештанин и упозорио нас је да бивши председник не очекује госте и да се може уплашити кад нас види, јер у тај крај нико не залази.

Пут до Коштуничине куће посут је ситним белим камењем, поред којег расту дивље купине. Пре куће се налази и мање језеро. Најзад, после неколико километара хода, репортери су угледали колибу, али нису затекли Коштуницу. Брвнара је скромна, нема струју ни воду, али се види да је нова и да је недавно саграђена.

У оближњем селу Белановица, које се налази на раскршћу путева за Рудник, Аранђеловац и Љиг, налази се кућа коју су саградиле Коштуничина мајка и тетка, а у којој такође често борави. Испред локалне продавнице репортери су затекли мештане који су им објаснили како да је пронађу. Ова кућа је, за разлику од претходне, много раскошнија, има пространо двориште, а на самом улазу, код капије, дочекао нас је пас. Међутим, ни овде нису срели Коштуницу, али си наишли на његовог првог комшију, који за њега има само речи хвале.

– За њега нема ништа лоше да се каже, само добро. Знамо се тридесет и пет година, кад сам се уселио овде, и он је у то време дошао. Ту су раније живеле његове бака и мајка, то је једна фина породица. И његова жена Љиљана Лазаревић је добра, они су дивни људи. Купују од нас домаће производе – испричао је он.

Коштуница у селу има и засаде ароније, па често окупи пријатеље из Београда, који му помажу у берби.

– Пре неки викенд смо ишли код Воје да беремо аронију. Он скоро цело лето проводи у селу, води сасвим повучен живот, просто ужива. И кад се окупимо, не причамо о политици – каже један од Коштуничиних блиских пријатеља.

ГЗС/ Курир




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kostunica gornji milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.139.050 посета
Тренутно на сајту: 367 посетилац(a)