Незадовољни радници ФРА протестовали испред Привредног суда 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Незадовољни радници ФРА протестовали испред Привредног суда
Trenutno na sajtu: 515       |       Podeli:
20.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Неколико десетина радника Фабрике резног алата (ФРА) у уторак је протестовало испред зграде

Привредног суда у Чачку - овога пута због тога што је њих 53 добило новчане казне од по 10.000 динара јер су чак 14 пута својим телима спречили извршитеље да уђу у посед Погона за производњу кугличних вретена. Подсетимо, ради се о (не)спорној наплати дуга на име поравнања са једном чачанском приватном фирмом.

,,Решења су противправна и у законском року ћемо уложити жалбе. Што се тиче судбине погона, о томе ћемо разговарати са руководством и тражићемо да се постигне договор са купцем. Ми бисмо да наставимо рад, али тако да ни купац не буде оштећен", истакао је председник Индустријског синдиката Душан Ђелић после састанка са председником суда Зорицом Миливојчевић.

С друге стране, она је демантовала Ђелићеве наводе и истакла став да су решења донета у складу са Законом, али да још нису правоснажна јер није истекао рок за евентуалне жалбе о којима ће одлучивати Веће судија.

Што се тиче саме продаје објекта ФРА, она тврди да у том случају више нема правних средстава којима би се радници борили, па је једино решење да се постигне договор између менаџмента Фабрике резног алата и купца.

Узрок проблема

Иницијални дуг Фабрике је настао 2005, када је руководство ФРА огласило продају погона, па је фирма "Савремена амбалажа" уплатила аванс. Нажалост, менаџмнет се касније предомислио и није желео да прода погон, али је новац од аванса потрошен, па - када је несуђени купац затражио да му се врати уложено - није било довољно средстава. Десетак година касније је уследила тужба по којој је ФРА требало да исплати чак 4,6 милиона, на колико је нарастао дуг са каматама, а покренут је и извршни поступак за халу. После трећег оглашавања се појавио заинтересовани купац, чак је и укњижен као власник објекта, али још не може да уђе у посед јер му радници то не дозвољавају.

ГЗС / Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.850.400 посета
Тренутно на сајту: 515 посетилац(a)