Општина формирала Одсек за пољопривреду и руарални развој 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Општина формирала Одсек за пољопривреду и руарални развој
Trenutno na sajtu: 278       |       Podeli:
26.02.2021 | 0 коментар(а)



Лучани - Општинско веће општине Лучани је на данашњој седници донела одлуку о изменама и допунама одлуке о
Општина чани формирала Одсек за пољопривреду и рурални развој, Фото: ГЗС

Општинској управи општине Лучани којом се предвиђа формирање Одсека за пољопривреду и рурални развој општине Лучани.
Одлука о формирању овог одсека који ће бити организован у оквиру Одељења за привреду и локално еконоски развој је проистекла из стратешког опредељења општине да се на сваки начин потпомогне живот и рад на селу наших суграђана а са циљем да створимо услове за лагоднији и квалитетнији живот младих брачних парова у руралним срединама коју су орјентисани ка организовању пољопривредне производње
„С обзиром да је општина Лучани позната по постигнутим резултатима у развоју најквалитетнијег воћа и поврћа као и по сточном узгајању и посебно по животињским производима, стално стремљење локалне самоуправе јесте развој пољопривреде у свим својим сегментима. Након интензивних радова на асвалтирању путева и уређењу и подасипању приступних путева домаћинствима и обрадивим површинама, значајне активности смо усмерили на субвенционисање, дакле финансијско учествовање локалне самоуправе до 60 одсто у трошковима наших грађана за набавку пољопривредне механизације, куповину стоке и потребне хране за њихов узгој, затим за наводњавање и осигурање усева, пластеничку производњу поврћа, воћа и цвећа, пчеларство, прераду млека и воћа и друге пољопривредне области. Како би једноставно и лако користили буџетску помоћ, оформили смо одсек за пољопривреду при Општинској управи који ће непрестано бити доступан сваком нашем потенцијалном кориснику”,истакао је председник Миливоје Доловић.
Према донетој одлуци, Одсек за пољопривреду и рурални развој ће се бавити планско аналитчким и стручним оперативним пословима из области: ратарства, воћарства и сточарства, израдом програма, планова и развојних пројеката за развој села, координацијом инвестиционих послова, повезивањем привредних субјеката и пољопривредних газдинстава са потенцијалним инвеститорима, затим заштита и унапређење животне средине, геолошка истраживања, заштита водних ресурса, река језера и извора здраве пијаће воде, заштита биолошке разноврсности, дивљих биљних и животињских врста и аутохтоних екосистема.
Иначе, за 2021. годину из буџета је издвојено 45,5 милиона за субвенционисање пољопривреде у општини Лучани. Током претходне године око 1400 захтева наших суграђана су конкурисали за повраћај средстава за шта је из буџета издвојено 38,5 милиона динара, у 2019. је издвојено 28 милиона а у 2018. 25 милиона динара за подстицај пољопривреди.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Opstina Lucani odsek za poloprivredu ruralni razvoj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.799.278 посета
Тренутно на сајту: 279 посетилац(a)