Поповић: Епидемиолошка слика знатно боља, смањује се број прегледа у ковид амбулантама 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Поповић: Епидемиолошка слика знатно боља, смањује се број прегледа у ковид амбулантама
Trenutno na sajtu: 453       |       Podeli:
08.07.2020 | 0 коментар(а)



Нова Варош - На територији општине Нова Варош од јуче је уведена ванредна ситуација услед погоршања епидемиолошке ситуације на територији Златиборског округа.

“ Претходне две недеље, а нарочито у последњих неколико дана дошло је до пораста броја грађана који су се јављали у две Ковид амбуланте са симтомима респираторних тегоба и повишеном телесном температуром. Тај број је од пре два до три дана достигао цифру  од 80 дневно, рекао је др Бранко Поповић, директор Дома здравља у Новој Вароши. Он је додао да је већ јуче дошло до пада броја пацијената који су се јавили у ковид амбуланте.
“ Јуче дошло до пада , било је 52  лица који су се јавили у амбуланте. Смањује се број и хоспитализованих пацијената.  Имамо капацитете   на интерном и грудном одељењу, у оквиру истуреног одељења опште болнице у Ужицу ,  у Новој Вароши имамо 32 кревета, а  попуњеност је била чак 82 процената. Већ данас, имамо доста мањи број хоспитализованих , 18 пацијената  од којих је већина већина са лакшом и средње тешком  клиничком сликом и они се након добијања резултата пи си ар тестова шаљу на кућно лечење или се након опоравка отпуштају, додао је Поповић.

Влада РС, ресорно министарство и Здравствени центар Ужице  свакодневно снабдевају Дом здравља у Новој  Вароши као  и истурено одељење опште болнице у Ужицу са довољном количином лекова, санитетског и медицинског материјала, дезинфекционих средстава, као и личне заштитне опреме.
Четворо  медицинских радника је инфицирано, од којих су двоје на лечењу у Београду, а два су  са лакшом клиничком сликом задржана на лечењу у Новој Вароши.  Имамо 135 запослених и ситуација је под контролом, рекао је др Бранко Поповић,  директор Дома здравља у Новој Вароши.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


popovic ambulanta nova varos kovid epidemija ambulanta

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.769.149 посета
Тренутно на сајту: 454 посетилац(a)