Бањани, село чији мештани нису заборавили Динкића 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Бањани, село чији мештани нису заборавили Динкића
Trenutno na sajtu: 314       |       Podeli:
19.05.2020 | 0 коментар(а)



Љиг – Љишко село Бањани које је смешетно између планина Сувобор и Рајац, данас је једно од најживљих у Србији.
Фото: РИНА

Овде је школа пуна, а око стотину брачних парова одлучило је да остане и ради на дедовини. Мештани кажу да је за такву слику заслужан само један човек, и то бивши политичар – Млађан Динкић, некадашњи министар у Влади Србије.

„Били смо без пута, и само ми знамо како смо се мучили. Од нашег засеока до Бањана који су нам најближа веза са Београдом, делило нас је око 5,5 километара излоканог и очајног пута који смо морали да пређемо са кромпиром , малинима или другим производима како би се домогли пијаце. Нико нас није ни чуо ни видео све док се једне вечери није појавио он, а убрзо затим стигао је и афалт“, прича за РИНУ, Срђан Алемпијевић Дидовац, домаћин из овог села.

Тај пут, како кажу житељи Бањана, препородио је село, а они који су имали намеру да оду трбухом за крухом у велике градове, остали су на сеоским имањима.

„Ако вам кажем да данас има 60, а на јесен креће још 36 малишана у први разред, све вам је јасно. Сви га овде и даље воле и поштују, много нас је задужио и често га помињемо. Овде људи знају да цене неког ко им учини добро и не заборављају лако. Његова слика и даље стоји у предсобљу моје куће“, рекао је Срђан.

РИНА (ГЗС)




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LJISKO SELO BANJANI MLADJAN DINKIC MESTANI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.275.482 посета
Тренутно на сајту: 315 посетилац(a)